New Orleans Pelicans geplaagd door blessures

Basketbal | De New Orleans Pelicans hebben niet kunnen profiteren van hun sterke start van het seizoen. Blessures strooien roet in het eten bij de sterren van de ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook in de NBA geldt de Engelstalige uitdrukking "easy come, easy go". De Pelicans stonden begin januari in de top 3 van de Western Conference, maar het team uit New Orleans is nu uit de gratie gevallen en komt zelfs niet meer in aanmerking voor de play-offs. De maand januari bleek een nachtmerrie met 15 nederlagen en amper 3 overwinningen.

Zion, de reus met lemen voeten

De gangmaker van de uitstekende eerste weken van de franchise was Zion Williamson. Hij werd zelfs verkozen tot starter in de volgende All-Star Game. Over zijn spelniveau valt niets te klagen: hij behaalde 26 punten met een succesratio van 61%, 7 rebounds en 4,6 assists. 

Helaas heeft hij in dit seizoen slechts 29 van de 55 wedstrijden van zijn team gespeeld vanwege een gescheurde hamstring. Sinds begin januari staat de nummer 1 van de NBA Draft 2019 aan de kant en lijkt zijn team stuurloos. Voor Williamson is dit een nieuwe blessure in een lange reeks. De 22-jarige speler miste zijn NBA-debuut door een meniscusblessure. In 2021 werd hij gespaard en kon hij een volledig seizoen spelen, tot hij in september zijn rechtervoet brak. Hij liet dit seizoen al zijn potentieel zien, maar staat nu weer aan de zijlijn. 

Ingram terug 

Hoewel de verliezen al een paar weken opliepen, stopte de reeks nederlagen dit weekend tegen de Lakers na een kostbare overwinning. Man van de Match is Brandon Ingram, op wie New Orleans sinds een paar dagen opnieuw kan rekenen. Na 29 wedstrijden en twee maanden afwezigheid kan de vleugelspeler eindelijk weer spelen. Met 35 punten tegen de Lakers heeft hij hoop gegeven aan de Pelicans, want vorig jaar was het immers het duo Ingram en CJ McCollum die de franchise naar de play-offs speelden.

Toch zijn de play-offs nog geen zekerheid, want de Western Conference is competitiever dan ooit, met 14 teams die vechten voor de play-offs en een toppositie voor de Nuggets. Het enige wat nu telt voor de Pelicans is elke kans te grijpen om een zege te behalen. De franchise hoopt Brando Ingram weer op zijn best te krijgen en Zion Williamson vlug opnieuw in te schakelen.

Dit is het wedstrijdschema van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 8 februari
  • New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks: om 1u30 op Eleven 2 (heruitzending om 2u35 en 10u15)
Zaterdag 11 februari
  • Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks: om 4u30 op Eleven 2 (heruitzending om 11u05 en 18u35)
Zondag 12 februari
  • Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers: om middernacht op Eleven 2 (heruitzending om 13u50)
  • Boston Celtics - Memphis Grizzlies: om 20u00 op Eleven 2

Volg de NBA het hele seizoen lang op de tv-zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top