De dag dat LeBron James het leven redde van Carmelo Anthony

Basketbal | Het is officieel: LeBron James is de topscorer aller tijden in de NBA. De legende van LA Lakers veegde het record van Kareem-Abdul Jabbar (38.387 punten) van het bord. We blikken ook even terug op een van Lebrons grote momenten naast het court.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alsof zijn carrière nog niet roemrijk genoeg was, wist LeBron James afgelopen nacht tijdens de wedstrijd van de Lakers tegen Oklahoma City Thunder een wel heel prestigieus record op zijn naam te schrijven. Dat de Lakers de wedstrijd verloren, zal hier en daar nog wel even voor jolijt zorgen, maar de 38-jarige James wist wel 36 punten te scoren. Daarmee steekt hij het puntenrecord van die andere legende Kareem-Abdul Jabbar voorbij.

Over de basketbaltalenten van James bestaat geen twijfel, maar naast het veld zijn de anekdotes over de King niet altijd even positief. Maar zoals zijn collega’s Dwayne Wade en Carmelo Anthony vertellen, liet hij ook al meermaals zijn grote hart zien.

De verdrinking van Anthony

Zo is tijdens de coronaperiode een opvallende anekdote opgedoken. Tijdens de lockdowns gingen heel wat atleten live op hun sociale media om wat verhalen te vertellen en fans een blik in hun echte levens te gunnen. Dat deden ook Dwayne Wade en Carmelo Anthony, die in 2020 samen een ongelooflijk verhaal vertelden van enkele jaren geleden.

LeBron James, Carmelo Anthony, Dwayne Wade en Chris Paul en hun gezinnen genoten samen van een welverdiende vakantie samen in de Bahama's. De spelers amuseerden zich met een zogenaamde “Banana Boat”, een soort waterscooter in de vorm van een banaan. Maar dat liep bijna uit in een drama. “We sprongen van de boot en zwommen naar een kleine onderwatergrot”, vertelde Anthony. “Iedereen ging terug naar de boot, maar – het was mijn schuld – ik wilde nog wat snorkelen en zoveel mogelijk zien van de barracuda’s. Ik keek op, en de stroming was me aan het meenemen naar het midden van de zee, weg van de boot.”

LeBron to the rescue

De anderen, die intussen weer op de boot zaten, zagen Anthony niet meer. Zonder aarzelen sprong LeBron echter in het water om zijn kameraad te hulp te schieten. “Hij was net MacGyver”, lachte Anthony. “Hij sleurde me met één arm terug, met de andere zwom hij.” “Ik heb LeBron al veel geweldige dingen zien doen op het veld. Maar naast het veld heeft hij het leven van Melo gered”, voegde Wade toe. “Hij heeft echt mijn leven gered. Hé Bron, ik ben dankbaar”, aldus Anthony.

Ook de King zelf blikte even terug op het verhaal. “Ik zag dat hij niet terugkeerde, dus ik sprong in het water om hem te halen. En godzijdank, omdat ik geen watervrees heb, kon ik hem terugbrengen. Dat was het enige waar ik aan dacht: ik moest mijn maat weer op de boot krijgen.” De hechte groep basketballers werd in 2015 tijdens een vakantie gefotografeerd op een Banana Boat, en staat sindsdien bekend als The Banana Boat Team. Of de redding van Anthony datzelfde jaar gebeurde of tijdens een van de andere vakanties die de vier spelers samen namen, weten we niet.

Het NBA-programma van komend weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 11 februari:

Zondag 12 februari:

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top