Anderlecht aast op voormalige OHL-spits, Depay naar Atletico

Sport |

De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële aanwinsten op de winterse transfermarkt in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Oostende maakte donderdagavond de komst van Kelvin Arase bekend. De 24-jarige Oostenrijkse vleugelspeler wordt uitgeleend met aankoopoptie van de Duitse tweedeklasser Karlsruhe. De vleugelspeler, die zijn opleiding bij Rapid Wien kreeg, heeft dit seizoen in 7 competitiewedstrijden en 2 bekerwedstrijden gespeeld.

Michael Frey zegt Antwerp officieel vaarwel en gaat voor Schalke 04 voetballen. Hij wordt uitgeleend met een aankoopoptie. De 28-jarige Zwitser kon bij The Great Old maar moeilijk opboksen tegen Vincent Janssen en zal nu Schalke moeten bijstaan om in de Bundesliga te blijven.

Ook Abakar Sylla zou wel eens een transfer kunnen versieren. Het AS Monaco van Philippe Clement heeft volgens L’Equipe na het vertrek van Benoit Badiashile naar Chelsea zijn zinnen op de centrale verdediger van Club Brugge gezet. De 20-jarige Ivoriaan heeft nog tot 2026 een contract bij Brugge.

Het is geen geheim dat Anderlecht versterking nodig heeft in de aanval, vooral nu Fabio Silva aan de kant staat en dicht bij een uitleenbeurt aan PSV Eindhoven staat. De Mauves zijn naar verluidt in pole position om Thomas Henry van Hellas Verona weg te kapen. De Franse spits is geen onbekende in België, want hij speelde in het verleden nog voor OH Leuven en eindigde het seizoen 2020-2021 met 21 doelpunten.

Het hing al langer in de lucht, maar de transfer van Leandro Trossard naar Arsenal is nu ook officieel. De Belgische spits van Brighton, die het na het WK niet meer kon vinden met zijn coach, heeft een akkoord bereikt met de Gunners. Het nieuws komt nadat Fabrizio Romano al bekendmaakte dat Trossard zijn medische proeven had doorstaan. Trossard zal nu Arsenal moeten bijstaan in hun strijd om de titel.

Benfica, de volgende tegenstander van Club Brugge in de laatste 16 van de Champions League, heeft donderdagavond de komst van Gonçalo Guedes aangekondigd. De 26-jarige Portugese spits, die zijn opleiding bij de club uit Lissabon kreeg, wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door Wolverhampton. Guedes heeft slechts twee doelpunten gemaakt in 18 wedstrijden voor Wolverhampton, dat hem eerder dit seizoen overnam van Valencia.

De transfer van Memphis Depay van Barcelona naar Atletico Madrid is nu ook officieel bekendgemaakt. De Nederlandse international heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij de Colchoneros. De deal omvat ook een "niet-bindende aankoopoptie" ten gunste van Barcelona voor Rode Duivel Yannick Carrasco.

Volgens L'Equipe lijkt de Slowaakse verdediger Milan Škriniar steeds dichter bij een overstap naar Paris Saint-Germain te staan. De speler van Inter Milaan weigert zijn contract bij zijn club te verlengen en heeft naar verluidt zijn akkoord gegeven aan de Parijse club voor komende zomer. PSG zou echter bereid zijn te onderhandelen over een transfer van tussen de 10 en 15 miljoen euro voor een komst in januari.

Meer transfernieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top