Club Brugge shopt bij FC Barcelona, Engelse top lonkt voor Trossard

Sport | De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële aanwinsten op de winterse transfermarkt in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Union SG moeten ze steeds meer vrezen voor een vertrek van Dante Vanzeir. New York Red Bull duwt door volgens Het Nieuwsblad, maar voorlopig weigerden de Brusselaars alle aanbiedingen. De aanvaller zou zelf graag de stap richting Major League Soccer zetten.

KRC Genk is al enkele jaren zeer stabiel en de club lijkt een van zijn smaakmakers nog even in de rangen te kunnen houden. Carlos Cuesta tekende immers een nieuw contract tot medio 2026. Daardoor lijkt de Colombiaanse centrale verdediger nog minstens een seizoen in de Cegeka Arena te blijven.

Club Brugge heeft volgens HLN zijn eerste zomertransfer beet. De landskampioen heeft de 18-jarige Spaanse aanvaller Victor Barberá weten te strikken. Hij komt over van het tweede elftal van FC Barcelona en hoopt in de voetsporen te treden van Ferran Jutglà.

Bij Royal Antwerp FC en Seraing zien ze mogelijk twee spelers vertrekken. Schalke 04 duwt stevig door voor Michael Frey, die de club dolgraag wil verlaten. Bij Seraing speelde Antoine Bernier zich een tijdje geleden al in de kijker van AA Gent, maar nu zou ook FC Metz wel graten zien in zijn komst. AA Gent neemt op zijn beurt snel afscheid van Jens Petter Hauge, die het huurt van Eintracht Frankfurt. De speler wil graag naar FC Groningen, maar Frankfurt wil hem op zijn beurt tot het einde van het seizoen stallen bij Fortuna Sittard.

Leandro Trossard lijkt op weg naar een toptransfer. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Trossard een akkoord heeft met Arsenal. Tussen Brighton & Hove Albion en Arsenal is er nog geen deal gesloten. De club van Trossard denkt aan een transfersom van ongeveer 30 miljoen euro, terwijl Arsenal 23 miljoen euro wil betalen. Een akkoord lijkt echter wel in de maak.

In Spanje gaat Memphis Depay een overgang afronden richting Atlético Madrid. Zij betalen ongeveer drie à vier miljoen euro voor de Nederlandse aanvaller. Spaanse media melden ook dat FC Barcelona een overeenkomst heeft gesloten over Yannick Carrasco. Barça heeft een optie afgedwongen, waardoor het de speler in de zomer eventueel voor 20 miljoen euro kan overnemen.

Nicolo Zaniolo geniet heel wat interesse. De Italiaanse aanvaller van AS Roma staat volgens Sky Sports in de belangstelling van Aston Villa, Tottenham, Newcastle United en Arsenal. De Romeinen willen tussen de 30 en 40 miljoen euro vangen.

Arnaud Danjuma zal Villarreal deze maand wellicht gaan verlaten. Nederlandse media melden dat PSV en Ajax de voormalige speler van Club Brugge graag willen aantrekken. Al zou er ook interesse zijn vanuit Engeland en Italië.

Meer transfernieuws vind je hier:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top