Genk snoept El Hadj af van Anderlecht en Bayern haalt vervanger voor Neuer

Sport |

De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële aanwinsten op de winterse transfermarkt in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat al enkele weken in de lucht hing, is nu eindelijk concreet geworden: Anouar Ait El Hadj ruilt Anderlecht in voor Genk. De Marokkaanse Belg werd opgeleid in Neerpede en kon daar ook doorbreken onder Vincent Kompany, maar de voorbije periode verdween hij naar het achterplan en moest hij vooral met de RSCA Futures opdraven in de Challenger Pro League. Genk biedt nu een uitweg om zijn carrière te herlanceren. Dat ze daar in Limburg erg geloven in het potentieel van de nog altijd maar 20-jarige offensieve middenvelder mag blijken uit het contract van 4,5 jaar dat ze hem daar voorschotelden.

En de malaise bij Anderlecht dreigt nog groter te worden, want ook Fabio Silva lijkt op weg naar de uitgang. De Portugese spits, voor 1 jaar gehuurd van Wolverhampton, ligt op ramkoers met de nieuwe trainer Brian Riemer, die hem een gebrek aan fysieke paraatheid en inzet verwijt. Silva werd alvast uit de wedstrijdselectie voor de match tegen Zulte Waregem geweerd. Volgens diverse bronnen wordt bekeken om de jonge aanvaller naar Wolverhampton terug te sturen.

Club Brugge heeft zijn oog laten vallen op Timothy Weah, zoon van legende George Weah en een van de sensaties op het voorbije WK in Qatar. De 22-jarige spits wil weg bij Lille, waar hij weliswaar nog onder contract ligt tot 2024. Het is maar de vraag of Brugge dan zijn droombestemming is, want ook Sevilla toont interesse om de Amerikaanse international over te nemen.

Alexandre De Bruyn, enkele jaren geleden nog een revelatie bij STVV, gaat in 1B voetballen. De 28-jarige middenvelder was na ook al een mislukte passage bij KAA Gent nu bij KV Kortrijk overbodig geworden. Hij wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan FC Dender.

Sint-Truiden versterkte zijn middenveld dan weer met Rocco Reitz, een oude bekende die overkomt van Borussia Mönchengladbach. De 20-jarige polyvalente middenvelder was ook vorig seizoen immers al even actief op Stayen.

In het buitenland kreeg Rode Duivel Thomas Meunier minder nieuws. Niet alleen sukkelt hij al een tijdje met allerlei blessures en speelde hij zo zijn basisplek bij Borussia Dortmund kwijt, hij krijgt er nu ook nog extra concurrentie bij. Borussia haalde immers Julian Ryerson, een Noorse rechtsback die bij Union Berlin voetbalde. De Noorse international tekende in Dortmund een contract tot 2026.

Volgens de Duitse media staat nog een andere transfer vast: Bayern München plukt Yann Sommer weg bij Borussia Mönchengladbach. De ervaren doelman en Zwitserse international moet de vervanger worden voor clublegende Manuel Neuer, die een zware beenbreuk opliep en tot in het najaar van 2023 out zal zijn. Ondanks het eind dit seizoen aflopende contract van Sommer is Bayern nog bereid om 8 miljoen euro op tafel te leggen voor de 34-jarige goalie.

In Engeland pakte Nottingham Forest nog maar eens uit met een transfer, de 22ste al sinds de promotie naar de Premier League deze zomer. De Braziliaanse middenvelder Danilo was in eigen land een sterkhouder bij Palmeiras en zette nu zijn handtekening onder een contract van zes jaar bij Nottingham, dat liefst 20 miljoen euro voor die overgang betaalt.

Meer transfernieuws vind je hier:
- Michael Frey op weg naar Schalke 04, Yannick Carrasco naar Barcelona?
- Dussenne op weg naar de uitgang bij Standard, Tottenham aast op Trossard

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top