Cloud9 maakt CS:GO comeback met overname Gambit-roster

CS:GO |

Cloud9 heeft dit weekend de CS:GO-community verrast met de overname van het voormalige Gambit-roster. De Noord-Amerikaanse organisatie maakt zo na iets meer dan een jaar zijn officiële terugkeer in de esport.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Iets meer dan een jaar nadat Cloud9 zijn activiteiten in CS:GO stopzette, keert de organisatie terug door de grote poort. De Noord-Amerikanen kondigden dit weekend de overname van het Gambit-roster aan. Cloud9 is nu eigenaar van een van de beste teams in de esport.

De overname komt op een ideaal moment. De Gambit-spelers zaten in de problemen door de sancties in verband met de Russische inval van Oekraïne, en moesten noodgedwongen deelnemen aan evenementen onder een neutrale naam. Cloud9 zal de Russen helpen met verhuizen. Verwacht wordt dat ze in Europa blijven, om op LAN te kunnen trainen met andere Europese topteams.

Cloud9 doet een gouden zaak met de aanwerving van dit roster. Het team van Hobbit doet al meer dan een jaar mee aan de top van de esport, en verzilverde vorige week nog een Legends-ticket voor de PGL Major in Antwerpen. De organisatie staat zo in één klap in de top 3 van HLTV.

Ook voor CS:GO fans uit de Verenigde Staten is dit goed nieuws. Noord-Amerikaanse topteams zijn er al even niet meer, en steeds meer organisaties uit het continent keren de esport de rug toe. Cloud9 was het beruchtste voorbeeld. De organisatie van de broers Etienne verdienden in 2018 eeuwige roem met het winnen van de Major in Boston, maar verliet in 2021 de scene na gefaalde experimenten met internationale rosters.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top