PGL Major: Gambit en Virtus.pro niet welkom in Antwerpen

CS:GO | Dit weekend kondigde PGL aan dat de Russische organisaties Gambit en Virtus.pro niet mogen deelnemen aan de Major in Antwerpen. De beslissing werd genomen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en geldt zowel voor de kwalificatierondes als het toernooi zelf.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het even geduurd, maar PGL heeft eindelijk een beslissing genomen over de deelname van de Russische teams aan de Major in Antwerpen. De toernooiorganisator volgt de lijn die vorige maand werd uitgezet door ESL en BLAST: de organisaties zijn niet welkom op het evenement, maar de spelers mogen wel onder een neutrale vlag deelnemen.

De ban van Gambit en Virtus.pro geldt zowel voor de regionale kwalificatieronde als het toernooi zelf. Maar net zoals tijdens de ESL Pro League zullen de spelers meer dan waarschijnlijk deelnemen onder een neutrale naam. Virtus.pro werd als Outsiders uitgeschakeld in de groepsfase, Gambit strandde onder de naam Players in de eerste ronde van de play-offs.

"We hebben besloten dat personen en organisaties die banden hebben met de Russische regering niet vertegenwoordigd mogen zijn in de RMR-wedstrijden en de PGL Antwerp Major", aldus het persbericht van PGL. "We zullen echter toestaan dat de spelers die momenteel verbonden zijn aan Virtus.pro en Gambit Esport met neutrale namen en shirts spelen, omdat we erkennen dat de spelers niet medeplichtig zijn aan de situatie."

Ter herinnering: de regionale kwalificatieronde van het Amerikaanse continent, ook bekend als de RMR, zijn maandag van start gegaan. Het startschot van de Europese RMR wordt op 17 april gegeven. Op de groepsfase van de Major in Antwerpen is het nog wachten tot 9 mei. Tickets voor de play-offs, van 19 tot 22 mei, zijn nu verkrijgbaar op de website van het Sportpaleis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top