Henry “HenryG” Greer, die het CSGO-team van Cloud9 beheerde, kondigde deze week aan dat hij de organisatie verlaten heeft. Cloud9 zette het CSGO-avontuur twee weken geleden op pauze, maar met het vertrek van de manager lijkt het erop dat het project geen toekomst meer heeft.

 

De aankondiging van Cloud9 om zijn CSGO-project in de ijskast te steken, heeft het team hard getroffen. De volgende logische stap: de manager van de ploeg, HenryG, kondigde deze week zijn terugtrekking uit de organisatie aan. Hoewel het project van een superteam de organisatie op papier had verleid, verliep het in de praktijk veel moeilijker.

De aankondiging van Cloud9 ging oorspronkelijk alleen over een tijdelijke stop van het project, waarbij spelers Alex “ALEX” McMeekin, William “mezii” Perriman, Ricky “Floppy” Kemery, Erick “Xeppaa” Bach en Patrick “Es3tag” Hansen op de bank werden gezet om ze de kans te geven op een transfer. Hetzelfde gold voor coach Chris “Elmapuddy” Tebbit, van wie het contract was beëindigd.

Het feit dat HenryG, de manager van het project, toen nog aan boord was, deed ons denken dat het project een reële kans had om weer tot leven te komen. Maar zijn aankondiging voorspelt niet veel goeds.

Jack Etienne, CEO van Cloud9, legde in een interview uit dat de organisatie te maken kreeg met verschillende problemen. Cloud9 rekende in de eerste plaats op een sneller herstel van de gezondheidssituatie, waardoor de spelers weer bijeen hadden kunnen komen om te trainen. Helaas, en zoals we weten, bleek de evolutie van de gezondheidscrisis erger te zijn dan verwacht, waardoor sommige spelers niet konden reizen. Zo zat ALEX vast in Frankrijk door de nationale regelgeving.

De resultaten van het CSGO-team bleven ver onder de verwachtingen van de organisatie. Zo kon het team zich niet kwalificeren voor de ESL Pro League en behaalde het een trieste top 17-20 op IEM Katowice. Meer in het algemeen heeft het team sinds november 2020 geen podiumplek meer behaald in een grote competitie, wat een grote leegte achterlaat in de kassa van de organisatie. Een kassa die al onder druk stond door de kosten van het aanwerven van een CSGO-team.

Copyright afbeelding: Cloud9