ESL maakt groepen van IEM Katowice bekend

Nieuws | Een week voor de start van de tiende editie van IEM Katowice, heeft ESL de groepen van het toernooi bekendgemaakt. Ook de eerste matchups van de play-ins, die op dinsdag 15 februari van start gaan, werden onthuld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het eerste grote CS:GO-toernooi staat voor de deur! De jubileumeditie van IEM Katowice gaat in minder dan een week tijd van start, en dus was het hoog tijd voor organisator ESL om de groepen te onthullen. Net zoals vorig jaar nemen 16 topteams deel aan de groepsfase, waar ze zullen strijden voor een plaats in de play-offs. Acht namen zijn al bekend: Team Vitality, Gambit, Virtus.pro en Heroic in groep A; NAVI, G2 Esports, Team Liquid en FURIA in groep B.

© ESL

In groep A staan vooral Team Vitality en Gambit in de schijnwerpers. De Franse organisatie maakte een overtuigend debuut met ex-Astralisspelers dupreeh en Magisk. De Russen van Gambit zijn dan weer de titelverdedigers. De nummer twee van de wereld zal die titel in 2022 ongetwijfeld willen verlengen. Dat wordt een duel om duimen en vingers bij af te likken!

In groep B kijken we dan weer uit naar een nieuwe uitgave van de Majorfinale tussen NAVI en G2 Esports. Supertalent m0NESY verhuisde eind vorig jaar van NAVI Junior naar de organisatie van Ocelot. De 16-jarige Oekraïner nam een vliegende start, met onder meer een geweldige clutch in de BLAST Spring Groups. Zal hij dat ook kunnen met landgenoot en levende legende s1mple op de server? Het antwoord ontdekken we volgend weekend.

Grote namen in play-ins

Zoals we eerder al schreven, zijn de groepen slechts voor de helft gevuld. De andere deelnemers strijden voor de resterende acht plaatsen in de groepsfase. En ook daar zitten heel wat toppers bij. Teams als Astralis, FaZe, NIP en Fnatic moeten vechten voor een plaats in de Spodek-arena. De Chinezen van Tyloo zullen vanwege gezondheidsrestricties niet kunnen afreizen naar Polen, Sprout neemt hun plaats in.

© ESL

Format van IEM Katowice:

De play-ins (15-16 februari) worden gespeeld in een double elimination format. De eerste wedstrijden zijn Bo1, alle andere matchen zijn Bo3.

In de groepsfase (17-20 februari) worden alle wedstrijden in Bo3 gespeeld. De drie beste teams van elke groep mogen op het podium van de Spodek plaatsnemen.

De winnaar van elke groep stoot door naar de halve finale van de play-ins, nummers twee en drie gaan naar de kwartfinales. Ook die duels zijn Bo3.

Enkel de grote finale op zondag 27 februari krijgt een Bo5-format. Maak je agenda dan alvast vrij, want die wedstrijd wordt live uitgezonden op Proximus Esports en op Pickx Live op tv!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top