G2 Esports neemt wonderkind mONESY over

Esports | G2 Esports zou de aankoop van het jonge Russische wonderkind Ilya “m0NESY” Osipov afgerond hebben. Hij verlaat dus het academy team van NAVI en trekt naar Europa, om zich bij de organisatie van Carlos “Ocelote” Rodrigez aan te sluiten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We berichtten er twee weken geleden al over: hoewel de transfer van de jonge moNESY toen slechts geruchten waren, lijkt het erop dat de onderhandelingen tussen NAVI en G2 Esports sinds het einde van de Major PGL in Stockholm goed zijn gevorderd. Volgens de recentste informatie van de gespecialiseerde site 1pv, hebben de twee partijen een akkoord bereikt over de verkoop van de 16-jarige speler.

Een gok op lange termijn?

G2 Esports heeft kosten noch moeite gespaard om moNESY voor 2022 binnen te halen. Om het CS:GO-wonderkind aan te werven, betaalt de organisatie ongeveer 600.000 dollar. Een enorm bedrag gezien de leeftijd en ervaring van de speler.

Maar het is niet de ervaring waar G2 Esports hier op mikt. Door zo’n jonge speler aan te werven, mikt de ploeg duidelijk op de groei op lange termijn, in een roster in volle heropbouw. Een paar jaar geleden weigerde G2-eigenaar Carlos, voor het bescheiden bedrag van 100.000$, een jong wonderkind genaamd… ZywOo! Een beslissing die ongetwijfeld door het hoofd van de CEO bleef spoken, die de boot geen tweede keer wilde missen.

Geen zekerheid…

Hoewel de speler en zijn familie het wekenlang eens leken te zijn over zijn wens om te vertrekken, typeerde één bepaald punt de spanningen rond de onderhandelingen. NAVI wilde namelijk een prioritaire terugkoopclausule in het contract opnemen. En de CIS-organisatie is daar blijkbaar in geslaagd.

moNESY – © Instagram

Maar wat houdt deze clausule precies in? Indien G2 Esports afstand zou willen doen van de speler, krijgt NAVI prioriteit bij het bepalen van een bedrag om hem terug te kopen. In het geval dat een ander team belangstelling heeft, zou de Oekraïense structuur de aan G2 Esports geboden prijs moeten evenaren om zijn voorrang terug te krijgen. Een mooie deal van de Russen, dat hen de komende jaren wat speelruimte geeft om hun talent terug te krijgen.

Het is nu afwachten welke speler door de jonge AWPer zal worden vervangen. Het duo NiKohuNter lijkt alvast zeker van hun plaats in de ploeg van 2022. De toekomst van de Fransen JaCkz en AmaNEk is minder zeker. Na afwezigheid bij de IEM Winter wegens visumproblemen, zal nexa terugkeren naar zijn team voor de BLAST Premier World Finals.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top