LEC : Mikyx vervangt Advienne bij Excel Esports

League of Legends | EXCEL, de organisatie die deelneemt aan het Europese League of Legends-kampioenschap, kondigde op dinsdag 25 januari een rosterwijziging aan. Mihael “Mikyx” Mehle zal Henk “Advienne” Reijenga vervangen als support voor de rest van de Split, met onmiddellijke ingang.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De LEC, de belangrijkste League of Legends-competitie van Europa, werd twee weken geleden hervat. We dachten dat de mercato voorbij was, maar er werd alsnog een nieuwe transfer aangekondigd. Excel Esports maakte zopas de vervanging aan van Advienne, de support van het team, door Mikyx bekend. Die komt over van G2 Esports, dat hij twee weken geleden verliet.

Excel, dat samen met Team Vitality op de 6e plaats staat, begon goed aan het seizoen, gezien het potentieel en de ambities van het team. Excel won van SK Gaming en Vitality, terwijl de bijen door velen als favoriet werden beschouwd. Die resultaten stelden de coachingstaf en de organisatie, dat zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt, duidelijk niet tevreden.

De belangrijkste betrokkene, Advienne, reageerde op de huidige situatie met een Twitlonger . Die werd zondagavond gedeeld, na de overwinning van Excel tegen SK Gaming. Volgens zijn bericht werd deze beslissing eenzijdig genomen door het management van Excel en zonder enig overleg met de spelers” en zou die niet gebaseerd zijn op “prestatieproblemen, motivatieproblemen, problemen met betrekking tot mijn persoonlijkheid of iets dat verband houdt met het spel of daarbuiten“. Volgens hem was het dus een puur zakelijke beslissing.

Die beslissing roept vragen op. Het management van Excel Esports had tijdens de mercato gepland om een nieuw roster rond Advienne en jungler Markoon te bouwen. Advienne speelde eerder voor BIG in de Prime League, voordat hij werd aangeworven door het academy team van Excel tijdens de transferperiode van 2020. Hij kreeg afgelopen juni een promotie naar het LEC-roster.

De nieuwe opstelling van Excel zal zich vrijdag moeten bewijzen. Die dag ontmoet de organisatie MAD Lions, om 19.00 uur, in de strijd om het midden van het klassement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top