G2 Esports zet het grootste deel van zijn team op non-actief

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is nu officieel: het League of Legends-team van G2 Esports zal het het komende seizoen zonder een groot deel van zijn team moeten stellen. De organisatie heeft inderdaad Wunder, Mikyx, Rekkles, maar ook de hele coaching staf inclusief hoofdcoach Grabbz en zijn assistent Nelson, op de bank geplaatst.

Het gerucht deed al enkele weken de ronde en werd versterkt door verklaringen van de CEO van de organisatie, Carlos “Ocelote” Rodríguez. Op basis van de prestaties van het team tijdens het laatste LEC-seizoen, die resulteerden in een niet-kwalificatie voor de Worlds 2021, verklaarde hij van plan te zijn een nieuwe ploeg samen te stellen om opnieuw tot de top van de wereld te behoren.

Het nieuwe team zal heel wat werk voor de boeg hebben, gezien de aankondigingen die de CEO gisteravond op Twitter deed. In een video, gemaakt met een smartphone en gepubliceerd op het sociale medium, kondigde hij officieel het benchen van een groot deel van zijn team aan, net als van de coaching staf.

Een nieuw team op de Worlds te winnen

Het vertrek van Rekkles is zo dus officieel en hij zal gevolgd worden door zijn support Mihael “Mikyx” Mehle en toplaner Martin “Wunder” Hansen. De hele coaching staf, inclusief de iconische coach Fabian “Grabbz” Lohmann en zijn assistenten, is ook bedankt voor bewezen diensten.

In zijn video bedankt Ocelote iedereen in zijn organisatie voor de inzet in de afgelopen paar seizoenen, maar hij wijst er ook op dat het missen van de Worlds voor de eerste keer in de geschiedenis van de organisatie een grote herstructurering betekende. “Alles wat we sinds de oprichting van G2 hebben gepresteerd en alles wat we nu doen, is om het WK te winnen.” Verder kijkt hij al uit naar het nieuwe team: “We zijn erg enthousiast over 2022 vanwege wat we aan het doen zijn met de staf.

© Michal Konkol (Riot Games)

Naar verwachting zal de herstructurering in de praktijk draaien rond de midlaner van de organisatie, Rasmus “Caps” Winther, die onlangs een contractverlenging tekende tot 20 november 2023, evenals jungler Marcin “Jankos” Jankowski. In de wandelgangen komt ook een overgang van voormalig Schalke 04-toplaner Broken Blade ter sprake.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top