LEC: Rogue imponeert, Vitality herpakt zich

League of Legends | Dit weekend vond de tweede competitieweek van de LEC plaats. Twee wedstrijdavonden waarin het team van Rogue zijn goede momentum voortzette, op de voet gevolgd door het nog steeds ongeslagen Fnatic. Team Vitality eindigde met twee zeges, wat genoeg was om het tij te keren na een rampzalige eerste week.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De strijd in het LEC, het Europese League of Legends Kampioenschap, gaat voort. Na een onwaarschijnlijke eerste week keerden de teams terug naar Summoner’s Rift, opnieuw vanuit hun gaming houses. Zoals Riot Games aan het begin van het seizoen verklaarde, wordt het begin de Split vanop afstand gespeeld.

Indrukwekkend. Dit is een van de termen die gebruikt kunnen worden om de twee ongeslagen teams te beschrijven die momenteel bovenaan staan: Fnatic en Rogue. Aan de ene kant lijkt de progressie van Fnatic niet te stoppen. Na een eerste overwinning tegen Astralis op vrijdagavond, gingen de mannen van YamatoCannon op zoek naar hun vijfde zege tegen het zoekende Misfits Gaming.

© Fnatic

Rogue bewees dan weer dat het vertrek van Hans Sama en Inspired naar de LCS niet gelijkstond met een daling naar de kelder van het klassement. Laten we eerlijk zijn, het Rogue-roster heeft tot nu toe geluk gehad, door alle topteams te ontwijken. Toch boekten de spelers belangrijke overwinningen tegen teams uit de middelste en onderste regionen. Een succesvolle staat van dienst tot dusver. Daaraan voegde Rogue dit weekend nog twee overwinningen toe, tegen MAD Lions en Team BDS.

En voor Team Vitality werd het een verlossende week. Terwijl het Europese “superteam” zijn start totaal gemist had, lijken de bijen zich herpakt te hebben. Het roster won beide wedstrijden, tegen Team BDS en G2 Esports. Die tweede wedstrijd werd gekenmerkt door de prestatie van Selfmade, die de strategie van de Ninja’s al na een paar minuten spelen neutraliseerde.

Astralis blijft een zinkend schip. De ploeg heeft nog geen enkele overwinning behaald. Met vijf nederlagen uit de 18 wedstrijden van de Split, nam de ploeg een zeer slechte start.

Het LEC-klassement (week 2)

  1. Rogue (5-0)
  2. Fnatic (5-0)
  3. MAD Lions (3-2)
  4. G2 Esports (3-2)
  5. Misfits (3-2)
  6. Team Vitality (2-3)
  7. EXCEL (2-3)
  8. SK Gaming (1- 4)
  9. Team BDS (1- 4)
  10. Astralis (0-5)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top