LEC: Een chaotisch debuut voor Team Vitality

League of Legends | Dit weekend stond in het teken van de terugkeer van de LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap. Terwijl Fnatic en Rogue een geweldige start kenden, zal het superteam van Team Vitality er alles aan moeten doen om de hooggespannen verwachtingen waar te maken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De League of Legends-wereld heeft een druk weekend achter de rug. Na een onderbreking van enkele maanden en een wilde mercato, trok ons Europees kampioenschap zich vorige week op gang. De beste ploegen van ons continent namen het tegen elkaar op tijdens drie wedstrijdavonden.

Een mooie gelegenheid om de verwachtingen van het publiek waar te maken, of voor veelbelovende teams om een statement te maken voor de rest van het reguliere seizoen.

De nieuwe Fnatic-lineup was alvast succesvol. Het team, beschouwd als een van de meest indrukwekkende rosters op papier, won drie keer. Vooral dankzij de geweldige prestaties van Martin “Wunder” Hansen, de voormalige G2 Esports-speler. Fnatic won zaterdag ook van Team Vitality.

De bijen stellen teleur

De competitiestart van Vitality lag duidelijk onder de verwachtingen, gezien de talenten die door de Franse organisatie werden verzameld. Beschouwd als een van de twee superteams van deze split, naast Fnatic, behaalde het team afgelopen weekend geen enkele overwinning. Vitality zal de komende weken dus aan het niveau van zijn collectieve spel moeten werken, om de individuele capaciteiten van de spelers te kunnen tonen, van wie de meesten tot de besten op hun positie worden gerekend.

De ninja’s van G2 Esports, met de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé, na een heropbouw die door het hele ecosysteem onder de loep werd genomen, stelden niet teleur… maar maakten ook geen grootse indruk. Tegen EXCEL en Astralis in het eerste deel van het weekend, werd G2 duidelijk als favoriet beschouwd.

Twitter – © Riot Games

Een status die de ninja’s in ere hielden, ondanks de moeilijke speelomstandigheden na de Covid-19-infectie van vier van de vijf spelers. G2 eindigde de eerste week wel met een nederlaag tegen de supersterke MAD Lions.

Onder leiding van een geweldige Elyoya heeft MAD bewezen dat het nog steeds een team is om in de gaten te houden, ondanks het vertrek van sterspelers Humanoid en Carzzy. De Lions sloten de week af met twee overwinningen en één nederlaag.

Wat het jonge BDS-project betreft: dat team begon bemoedigend aan de competitie. BDS verloor de eerste wedstrijd tegen Fnatic, en behaalden zaterdag een overwinning tegen EXCEL. Adam en zijn teamgenoten waren echter niet sterk genoeg om de wedstrijd op zondag tegen Misfits te winnen.

Het LEC-klassement (week 1)

  1. Rogue (3-0)
  2. Fnatic (3-0)
  3. MAD Lions (2-1)
  4. G2 Esports (2-1)
  5. Misfits (2-1)
  6. SK Gaming (1- 2)
  7. EXCEL (1- 2)
  8. Team BDS (1- 2)
  9. Astralis (0-3)
  10. Team Vitality (0-3)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top