Bwipo, Bjergsen en Hans Sama staan naar verluidt dicht bij een transfer naar Team Liquid

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens medium Upcomer wordt in de komende dagen, als onderdeel van de free agent-periode die deze maandag 15 november begint, een akkoord verwacht tussen Team Liquid en de Europese spelers Gabriel “Bwipo” Rau en Søren “Bjergsen” Bjerg. Als we de website mogen geloven, legt de organisatie naar verwachting ook de laatste hand aan een overnamebod voor AD Carry Steven “Hans Sama” Liv.

De mercato is officieel van start gegaan op maandag 15 november en Team Liquid is naar verluidt druk bezig met het afronden van een aantal grote transfers. Heel wat Europeanen zouden deel gaan uitmaken van het superteam.

Zo wordt de Belg Bwipo volgend seizoen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan verwacht. Zo zou er na meer dan drie jaar en een heel moeilijk slot van het seizoen 2021 een einde komen aan de relatie tussen onze landgenoot en Fnatic. Met deze transfer zou de Belg terugkeren naar zijn eerste liefde: de toplane. Hij zou dus de positie van jungler verlaten, die hij bij Fnatic bekleedde sinds het begin van de Summer Split 2021 en de komst van Adam in het team.

Een 100% geïmporteerd team?

Verder zou Liquid de voormalige midlaner en coach van de organisatie TSM, Bjergsen, benaderd hebben. Blijkbaar heeft de Deen aangegeven dat hij rol van coach achter zich wil laten en opnieuw competitief wil spelen. Een terugkeer als speler zal er niet komen bij TSM, het team dat nu al acht jaar zijn thuis is.

Ook op de botlane zien we een ander Europees talent het vliegtuig nemen naar de LCS. Hans Sama wordt gezien als een van de beste Europese spelers op zijn positie en ook hij zou binnenkort zijn koffers pakken en naar Noord-Amerika verhuizen. Liquid Academy-support Bill “Eyla” Nguyen zou hem vergezellen indien CoreJJ er niet in slaagt zijn green card op tijd te verkrijgen.

© Riot Games

Hoewel het roster op het eerste gezicht in strijd lijkt met de importregels van Riot Games, dat een maximum van twee buitenlandse spelers in een team toelaat, is dat hier niet het geval. Bjergsen en CoreJJ hebben de status van resident in de LCS, na verschillende jaren actief te zijn geweest in de league. En sinds de ondergang van de competitie in Oceanië worden Australische spelers zoals Eyla niet langer als importspelers beschouwd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top