Nog steeds geen publiek voor de LEC Spring Split

Esports | Gezien de huidige gezondheidssituatie in Duitsland kondigde Riot Games donderdag aan dat de teams bij de hervatting van de competitie niet in de studio zullen plaatsnemen. Een beslissing die ook de terugkeer van het publiek uitstelt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fans van de League of Legends-esport die naar hun favoriete team wilden gaan kijken, zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Riot Games heeft zojuist de voorwaarden bekendgemaakt waaronder de Spring Split van het LEC op 14 januari hervat zal worden.

Het is geen verrassing dat de teams niet snel naar de Berlijnse studio’s zullen terugkeren. Gezien de situatie van de pandemie op Duits grondgebied, hebben Riot en de hoofdverantwoordelijke voor het circuit aangekondigd dat de studio tot nader order leeg zal blijven. Met deze maatregel willen ze de gezondheid van de teams en de personeelsleden beschermen.

De terugkeer van het publiek naar de LEC-studio’s wordt dus ook uitgesteld. Volgens het statement van Riot Games zal de situatie wekelijks worden geëvalueerd, om zo snel mogelijk naar de normale gang van zaken terug te keren.

© Riot Games

Vertaling van het statement van Riot Games

“Als gevolg van de beperkingen die vanwege de toename van het aantal positieve Covid-19-gevallen begin dit jaar in Berlijn ingevoerd werden, zullen de teams vanop afstand beginnen aan het reguliere seizoen van de Spring Split 2022. Onze hoogste prioriteit is altijd de gezondheid en het welzijn van de spelers, de coaches, de staf en onszelf geweest. Om dat te garanderen, zullen de teams hun eerste wedstrijden vanuit hun eigen faciliteiten spelen. We zullen de situatie wekelijks herbekijken en we hopen dat we de spelers snel weer kunnen verwelkomen.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top