Dit zijn de meest glamoureuze outfits op het Filmfestival van Cannes

Films |
De 74ste editie van het Filmfestival van Cannes is officieel gelanceerd met een rode loper vol sterren en glamour. Het lijkt wel alsof de beroemdheden extra hun best doen om gezien te worden, zeker nadat ze vorig jaar thuis moesten blijven vanwege de coronapandemie. Proximus Pickx zet voor jou een paar van de meest opvallende persoonlijkheden op de rode loper in de kijker.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat de rode loper vandaag pas wordt uitgerold voor wereldsterren als Catherine Deneuve, Sean Penn, Marion Cotillard of de Koreaanse 'Parasite'-regisseur Song Kang-Ho (Gouden Palm 2019), is geen toeval. Vanwege de eerder genoemde gezondheidscrisis was het onmogelijk om het filmfestival eerder dit jaar te organiseren. De sterren zullen dus wat zwoelere Zuid-Franse temperaturen moeten trotseren om zich op hun best te laten zien! Voor het publiek is het ook even wennen, want we zien door de coronamaatregelen enkel sterren en filmploegen op de rode loper.
 

Spike Lee

De New Yorkse filmmaker Spike Lee is dit jaar de voorzitter van de jury, die 24 films in de officiële competitie zal beoordelen. De Amerikaanse filmmaker is gekend voor zijn cassante regiestijl waarbij hij geen enkel taboe schuwt. De meermaals bekroonde regisseur zal bij deze editie ongetwijfeld ook mensen bewust willen maken van de strijd tegen racistische vooroordelen.
 
Naast zijn uitgesproken mening valt ook zijn kleding op de rode loper op. Hij draagt een flitsend roze pak, een bril in dezelfde stijl en een kleine zwarte bolhoed. Hiermee verzet de regisseur opnieuw bakens op modegebied.

Mylène Farmer

De jury bestaat dit jaar uit een meerderheid van vrouwen - vijf vrouwen en vier mannen om precies te zijn, waaronder de Franse zangeres Mylène Farmer. Voor Farmer is het de eerste keer dat ze in de jury mag zetelen. 
 
Op de rode loper probeert de zangeres gewoonlijk op te vallen, maar dit keer koos ze opmerkelijk genoeg voor een sobere outfit. Ze kwam glimlachend en helemaal in het zwart gekleed aan op de rode loper. Het enige wat nog enigszins wat frivoliteit uitstraalde, was haar felrode kapsel en juwelen.

Doria Tillier

Tillier is de ceremoniemeesteres voor de huidige editie van het filmfestival. Vorig jaar werd de Française genomineerd voor een César in de categorie beste actrice, voor haar rol in de film 'La Belle Epoque' van regisseur Nicolas Bedos. Dit keer is haar kledingkeuze duidelijk afgestemd op haar leidende rol in het filmfestival. Ze presenteert de ceremonie in een lange witte jurk met een diep decolleté en een diepe split die allemaal smaakvol en sober geaccentueerd zijn. Deze outfit straalt echt klasse en glamour uit.

Adam Driver en Marion Cotillard

Dinsdagavond opent het filmfestival met de film 'Annette' van regisseur Leos Carax. De film werd deels in ons land opgenomen. De hoofdrollen zijn voor Adam Driver en Marion Cotillard.
 
In het zonnige Cannes draagt Cotillard een gewaagde outfit van Chanel. Dat is geen toeval, want de actrice is een van de gezichten van het prestigieuze Franse modemerk. Ze draagt een zwart-wit ensemble met een opvallend mouwloos hemd met dito opdruk. Driver koos voor een oversized zwart pak, een koningsblauw overhemd en een paar sneakers voor een casual en chique look.
 
Lees hier alles wat je moet weten over 'Annette', de openingsfilm van dit filmfestival.

Ester Exposito

Ook Ester Exposito, de ster van de Netflix-serie 'Elite', is van de partij in Cannes! De 21-jarige Spaanse actrice wordt door sommigen beschouwd als een nieuw glamour- en mode-icoon en die reputatie doet ze ook op de rode loper van Cannes eer aan. Ze laat zich daar fotograferen in een zeer trendy en modieuze outfit.
 
Exposito koos voor een glamoureuze zomerlook door een wit met blauwe crop top van Prada te dragen. Haar wijde gebatikte shorts accentureren haar prachtige figuur. Verder vervolledigt ze de Italiaanse look met een zonnebril en witte puntschoentjes van hetzelfde modehuis. Het tasje dat ze draagt, is van Bulgari.
 
Proximus Pickx heeft meegewerkt aan een aantal films die in Cannes te zien zijn. Ontdek hier welke films dat zijn! Je kan ook de beste films uit de geschiedenis van het filmfestival vinden in de Proximus VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top