Alles wat je moet weten over ‘Annette’, openingsfilm op het Filmfestival van Cannes

Films |
Tussen 6 en 17 juli wordt het Filmfestival van Cannes voor de 74e keer georganiseerd. ‘Annette’ werd dit jaar geselecteerd als openingsfilm. Proximus Pickx werkte mee aan de productie van deze film die je zeker en vast moet gezien hebben. We leggen je met plezier uit wat je moet weten over de potentiële winnaar van een Gouden Palm.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Annette’ vertelt het verhaal van een koppel, Henry en Ann. Henry is een komiek en zijn vrouw Ann wordt internationaal gelauwerd als operazangeres. Het paar leeft een perfect liefdesleven, tot hun dochter Annette wordt geboren. Het kind lijkt een als een mysterieus geschenk uit de hemel te komen en krijgt een fabelachtig lot toegeschreven. 
 
De casting belooft alvast heel wat moois. Henry wordt gespeeld door Adam Driver, die Kylo Ren speelde in de laatste delen van de 'Star Wars'-saga als waardige erfgenaam van Darth Vader. Ann wordt gespeeld door Marion Cotillard, een Franse actrice die voor eens en altijd Hollywood heeft veroverd. Ze won ook al een César, een Golden Globe en een BAFTA voor haar rol in ‘La Môme’. Hopelijk kan ‘Annette’ op evenveel prijzen rekenen.
 
Enkele verrassingen

Naast een intrigerend scenario en een prachtige kast heeft ‘Annette’ nog een paar verassingen in petto. Ten eerste is de film eigenlijk een musical. De scènes worden afgewisseld met kleurrijke liedjes die gecomponeerd werden door de Sparks. Leos Carax heeft de film geregisseerd, hij is bekend voor zijn prestaties in ‘Mauvais Sang’, Les Amants du Pont-Neuf ‘en Holy Motors’.
 
Bovendien kunnen wij, Belgen, bepaalde delen van de film herkennen. Zo is namelijk een deel van de film in Brussel opgenomen. Leos Carax verloor zelfs zijn hond in onze hoofdstad. Hij verspreidde een bericht op sociale media en dat werd gretig gedeeld door een aantal bekende sterren. Het is dus een productie met een Belgisch tintje. Op de affiche herkennen we ook Angèle, een van onze nationale muziektrotsen. We verheugen ons al op het moment van de opening!
 
Deze coproductie van Proximus Pickx zal vanaf december 2021 beschikbaar zijn in de VOD-catalogus en wordt hierna ook uitgezonden op Pickx+. Wil je meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en vraag je je af hoe je als Proximus TV-klant andere exclusieve programma's kan bekijken? Lees hier meer!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top