Schalke 04 zou een koper hebben gevonden voor zijn LEC-slot

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens BILD-journalist Max Backhaus staat esportsclub Schalke 04 op het punt de verkoop af te ronden van zijn slot in het LEC, het Europese kampioenschap League of Legends. Het team zou zijn ticket afstaan voor een totaalbedrag van 30 miljoen euro.

Geruchten over de mogelijke verkoop van het LEC-ticket van Schalke doen al maanden de ronde en hebben nu een belangrijke wending gekregen. Volgens informatie gepubliceerd door Max Backhaus, journalist voor BILD, zou de Duitse organisatie de verkoop van zijn slot voor de Spring Split 2022 hebben afgerond.

Het was geen geheim dat Schalke 04, verzwakt door tegenvallende resultaten in de Bundesliga, op zoek was naar alternatieve manieren om de schatkist wat te vergroten, zelfs als dat betekende dat het afscheid moest nemen van zijn esportsafdeling. De informatie werd bevestigd door Schalke-manager Alexander Jobst tijdens de algemene vergadering van de club aan het einde van het seizoen.

Het ticket, dat Schalke tijdens de EK-franchise in 2019 kocht voor een bedrag tussen 8 en 10 miljoen euro, zou kunnen worden doorverkocht voor een totaalbedrag van 30 miljoen euro. Een mooie meerwaarde dus voor de club, ook al moet er bij de verkoopprijs natuurlijk rekening gehouden worden met de kosten die Schalke twee jaar lang heeft gemaakt om het team goed te laten functioneren, ondanks de weinige titels die het heeft gewonnen. De ploeg had trouwens veel veranderingen ondergaan sinds het begin van het seizoen, zoals de verkoop van midlaner Abbedagge aan 100 Thieves en de komst van jonge rookies zoals de Fransman Nuclear Int.

Hoewel we de naam van de nieuwe eigenaar van het ticket nog niet kennen, waren er volgens de laatste geruchten nog twee organisaties in de running. Een van hen is Giants Gaming, een team dat al in de competitie zat voordat het franchisesysteem werd ingevoerd. Een andere mogelijke geïnteresseerde organisatie is Team BDS! BDS is al aanwezig op het hoogste niveau van het Rocket League-circuit en ook op Rainbow Six Siege. De organisatie zou dus kunnen uitbreiden op de MOBA van Riot Games.

Hoe dan ook, we zullen waarschijnlijk moeten wachten tot na de Summer Split om meer te weten te komen over de identiteit van de koper. Ondertussen is het tijd om te genieten van wat lijkt op de laatste split van een team dat het ver heeft geschopt in het LEC!

Copyright afbeelding: Michal Konkel/Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top