Volgens de Duitse krant BILD heeft LEC-team Schalke 04 zijn midlaner Felix “Abbedagge” Braun voor één miljoen euro verkocht aan 100 Thieves (LCS). Dat zou een godsgeschenk zijn voor de voetbalclub, die momenteel met ernstige financiële problemen kampt.

 

Het is informatie, naar buiten gebracht door de krant L’Equipe, waarover we u twee maanden geleden al hebben bericht: de voetbalclub Schalke 04, waaraan de gelijknamige esportsstructuur is verbonden, verkeert financieel in moeilijke papieren. Op dat moment kon de club nog rekenen op een verblijf in de Bundesliga, maar dat scenario is nu niet meer aan de orde. Na de nederlaag van gisteren tegen Arminia Bielefeld is de degradatie naar de tweede divisie een feit.

De aankondiging van de transfer van Abbedagge kwam vóór de nederlaag van gisteren en is dus zeker geen noodoplossing, maar de club is wel op zoek naar geld. De verkoop van Abbedagge zou de organisatie wat ademruimte moeten geven. Volgens de Duitse krant BILD heeft Schalke 04 zijn midlaner voor een bedrag van één miljoen euro verkocht aan 100 Thieves.

Ilias “Nuclearint” Bizriken, de huidige midlaner van Schalke Evolution, het academische team van de Duitse organisatie, zal de plek van Abbedagge innemen. De jonge Fransman speelt momenteel in de European Masters en heeft getoond de mechanische capaciteiten te bezitten die de hoofdklasse in Europa waardig zijn.

Verschillende scenario’s zijn nu mogelijk voor Schalke 04. Voor sommigen zou de verkoop van de speler tot doel hebben de liquiditeit van de Duitse club te vergroten. Voor anderen zou de operatie meer weg hebben van een organisatie die haar beste troeven probeert te verpatsen alvorens de winkel te sluiten. Voorlopig heeft de club echter nog geen officieel besluit genomen. Schalke heeft al verklaard dat het zijn LEC-slot, dat het voor 8 miljoen euro verkreeg en nu 20 miljoen euro zou waard zijn, niet wil verkopen. Maar de club heeft ook gezegd dat er verschillende plausibele scenario’s zijn waarin van deze optie gebruik zou kunnen gemaakt worden.

In ieder geval zal de Duitse club het zomersegment van het LEC-seizoen 2021 moeten afwerken alvorens een beslissing te nemen. Een bevredigend resultaat zou de bestuurders er ook toe kunnen aanzetten om actief te blijven in de belangrijkste league van Europa.

Copyright afbeelding: Michal Konkol / Riot Games