De esportsorganisatie Sector One, één van de grootste in België, heeft afgelopen zondag de nieuwe samenstelling van zijn Counter-Strike-team aangekondigd. We spraken over het nieuwe project met eigenaar Damien Rapoye en teamlid V1D.

 

Met de komst van de Elite Series, de nieuwe Belgische competitie op de FPS van Valve, kondigen heel wat organisaties de samenstelling van hun team aan. Soms krijgen we een volledig nieuw team te zien, andere keren een dat deels gelijk is aan het vorige seizoen. Na Club Brugge vorige week maakte Sector One nu zijn Counter-Strike-team voor het komende seizoen bekend!

Voor 2021 hebben de vossen besloten het vertrouwen in hun oude ploeg te behouden. Sector One verlengde het contract van drie leden van het oude team. Zo zullen Matthias “Masti” Van Mechelen, Lennerd “Lenny” Hribersek en Nicolas “V1D” De Grove de kern van het team vormen. Het hoofddoel was het CSGO-team nieuw leven in te blazen met een zekere stabiliteit, vertelt Damien Rapoye, eigenaar van de organisatie Sector One. “We hebben altijd goede relaties gehad met de spelers, en ze hebben nog steeds het DNA van Sector One in zich.” De drie spelers kennen elkaar dus en ze zullen de twee nieuwkomers ongetwijfeld goed kunnen ontvangen in een stabiel team.

Vbbooy is een nieuw gezicht, net als Angelo “MethoDs” Alfano. De laatstgenoemde is al enkele jaren vertrouwd met de Belgische scene en zou dus geen problemen mogen hebben om zijn talent te laten zien. Naast dit prachtig ogende team heeft de organisatie zelfs een invaller aangetrokken in de persoon van Kyan “AyeZs” Blockx.

Als je de spelers kent, is je misschien iets opgevallen waar Sector One trots op kan zijn. Het hele team is afkomstig uit ons kleine landje, een uitzondering in een tijd waarin veel teams niet aarzelen om spelers uit het buitenland te halen, en waarin in de meeste nationale competities slechts een bepaald aantal lokale spelers vereist is.

Hoewel loyaliteit een erezaak was voor de organisatie, lijkt ze vertrouwen te hebben in haar samenstelling: “Met Sector One-DNA bedoelen we dat loyaliteit op de eerste plaats komt, prestaties volgen. En met dit team is het zeker mogelijk om daarin te slagen”, zegt Damien. De eigenaar is vol lof over zijn team. Op de vraag wat de belangrijkste kwaliteit van zijn team is, antwoordt hij stellig: “Bovenal volwassenheid.” Volgens speler V1D is het door de mix van ervaren spelers en ruw talent dat de vossen hun waarde zullen kunnen bewijzen.

Het team lijkt meer dan klaar om zich te meten met zijn rivalen en durft ook te dromen. “We hebben het potentieel om aan de top te komen. We werken hard om klaar te zijn voor de volgende evenementen”, aldus V1D. Damien Rapoye is het daarmee eens, maar hij blijft wel realistisch: “We weten dat we niet het best geklasseerde team binnen het circuit zijn. Maar dat laat ruimte voor verbetering toe en neemt wat druk van de spelers weg. Ons doel, een plek bij de laatste vier op het eerste segment van de Elite Series, is haalbaar met dit team.” De underdogpositie lijkt te passen bij het team en hun ingesteldheid, en dus kijken ze ernaar uit om vooruitgang te boeken in de loop van het seizoen.

Het team is samengesteld met het oog op de Elite Series, die binnenkort in België van start gaat, maar de organisatie beperkt zich niet tot één competitie. Het team heeft al laten weten geïnteresseerd te zijn in een deelname aan het volgende ESL Benelux-seizoen, dat onlangs aangekondigd werd. De competitie zou perfect passen bij het verlangen van de organisatie om op te klimmen. De winnaar mag namelijk ook deelnemen aan een van de grote evenementen van de ESL Pro League.

Maar daar stopt Sector One niet. Naast de ESL Benelux mikt de organisatie ook op deelname aan het volgende ESEA-plaatsingstoernooi. Dit zal om praktische redenen iets gecompliceerder zijn. “Vanuit het oogpunt van een organisatie is het altijd moeilijk om met ESEA te werken. De slots die in de competitie worden toegewezen, worden niet aan de organisatie gegeven, maar aan een bepaalde speler.” Dat maakt de organisaties een beetje nerveus, omdat het al voor wat drama heeft gezorgd binnen de CSGO-scene. Sommige spelers namen de slot van hun organisatie mee na een meningsverschil.

De organisatie Sector One is gekend en erkend binnen het Belgische ecosysteem, vooral dankzij het succes van zijn League of Legends-team in het vorige seizoen van de Belgian League, dat het met overmacht won. De organisatie is ook actief op games zoals Fortnite. Op Counter-Strike dateert de laatste eindoverwinning van de vossen van april 2019, toen Sector One het 30e Europese seizoen van de ESEA won.

We kijken uit naar het debuut van dit nieuwe team in de Elite Series. De eerste wedstrijden staan gepland voor 11 februari.

Het volledige Sector One-team:

  • Matthias “Masti” Van Mechelen
  • Lennerd “Lenny” Hribersek
  • Nicolas “V1D” De Grove
  • Angelo “MethoDs” Alfano
  • Cédric “Vbbooy” Cossey
  • Kyan “AyeZs” Blockx (invaller)