Counter-Strike: een nieuw toernooi voor de Benelux

Door Proximus

Deel dit nieuws

De CSGO Elite Series begint aan zijn eerste seizoen in februari 2021, met als doel de concurrentie en de talentenpool in de regio te vergroten.

De CSGO Elite Series is het resultaat van een samenwerking tussen META en het platform voor sportweddenschappen betFIRST. Na afloop van drie evenementen in het komende jaar zal een prijzenpot van €15.000 verdeeld worden. In de praktijk zullen de voorjaars- en zomersplit dienen als kwalificatiefase. In deze splits zullen de deelnemende teams punten kunnen verzamelen voor een eventuele deelname aan de eindfase, die gepland staat voor het najaar van 2021.

Deze twee kwalificatierondes zullen plaatsvinden in het format “best of two round robin stage”. Elk team zal alle deelnemers een gelijk aantal keren ontmoeten. De vier beste teams plaatsen zich voor de play-offs, georganiseerd in “King of the Hill”. Elke wedstrijd zal worden gespeeld in een BO3 tot aan de grote finale, die zal worden afgewerkt in een BO5.

Na afloop van de zomersplit in juni strijden de drie teams met de meeste punten gedurende de eindfase, die doorgaat in oktober, om de titel van regionaal kampioen. De andere drie teams zullen vechten om het behoud.

Teams die het avontuur willen aangaan, kunnen zich aanmelden t.e.m. 6 december. Slechts zes teams zullen door de organisatoren worden uitgenodigd om deel te nemen aan de officiële competitie. Afspraak op 11 februari om te ontdekken wie de gelukkigen zijn!

Copyright afbeelding: Elite Series

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top