ESL Benelux Championship kondigt zijn terugkeer aan op CSGO en Brawl Stars

Nieuws |

Bijna vier maanden nadat LowLandLions het ESL Benelux Championship Winter 2020 op Counter-Strike won, heeft ESL de terugkeer van de competitie aangekondigd. Er zal een nieuw zomersegment komen, op Counter-Strike en de mobiele game Brawl Stars.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit is nieuws dat fans van de regionale esportsscene op Counter-Strike en Brawl Stars zal plezieren. Toernooiorganisator ESL heeft afgelopen maandag inderdaad de terugkeer aangekondigd van de regionale Benelux-competitie op de twee games.

Kleine nieuwigheid, de totale prijzenpot van de verschillende competities wordt dit jaar verhoogd naar een bedrag van 11.000 euro, een mooie stijging na het vorige seizoen. Het bedrag zal worden verdeeld over de twee games waarop de competitie dit jaar zal doorgaan: Counter-Strike (€7500) en Brawl Stars (€3500).

Net als in de vorige edities begint de competitie met een reeks van vier kwalificatiefases waaraan iedereen kan deelnemen. Die beginnen op 16 februari en lopen tot 4 maart. Vervolgens zal een degradatiesysteem tussen de topploegen uit de qualifiers en de onderste ploegen uit de competitie van vorig jaar bepalen wie zich bij de vier beste teams van het vorige seizoen zal mogen voegen.

Daarna volgt een groepsfase, het reguliere seizoen, waarin de acht beste teams zullen strijden om een plaats in de grote finale. Als de omstandigheden het toelaten, zal die doorgaan op een offline evenement en de eerste winnaar van het seizoen 2021 kronen.

Je hebt het waarschijnlijk gemerkt, dit toernooi is een uitgelezen kans voor jonge teams om te laten zien wat zij in hun mars hebben en, waarom niet, door te stoten naar de grotere circuits. Met de hervatting van onze regionale competitie binnen de ESL Pro Tour zouden de winnaars van het Counter-Strike-toernooi zich wel eens kunnen kwalificeren voor een etappe van het professionele ESL-circuit.

Maar opgelet, ESL maakt er een erezaak van om de regio te vertegenwoordigen waarin de competitie gespeeld wordt. Met andere woorden, je bent verplicht een minimumaantal Belgische, Nederlandse of Luxemburgse spelers in je team te hebben. Voor meer informatie nodigen wij je uit de regels van ESL te lezen, die je kan terugvinden op hun website.

De Counter-Strike qualifiers:

  • - Dinsdag 16 februari: Open Qualifier #1 (ESEA)
  • - Woensdag 17 februari: Open Qualifier #2 (ESEA)
  • - Dinsdag 23 februari: Open Qualifier #3 (ESEA)
  • - Woensdag 24 februari: Open Qualifier #4 (ESEA)

De Brawl Stars qualifiers:

  • - Woensdag 17 februari: Open Qualifier #1
  • - Donderdag 18 februari: Open Qualifier #2
  • - Woensdag 24 februari: Open Qualifier #3
  • - Donderdag 25 februari: Open Qualifier #4

Copyright afbeelding: ESL Benelux

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top