Door te investeren in het competitieve circuit van Counter-Strike maakt Club Brugge duidelijk dat het meer aanwezig wil zijn in de esportsscene. Gisterenavond onthulde de Belgische club de samenstelling van zijn team, met spelers die werden weggeplukt bij de organisatie MAESTRO.

 

Club Brugge heeft gisteren, met het oog op zijn integratie in het competitieve circuit, zijn Counter-Strike-team bekendgemaakt. Blauw-zwart trok het MAESTRO-team aan, dat uit verschillende Belgen bestaat!

Steven “Stev0se” Rombaut, Robin “simix” Bynens en Richard “ritchiEE” Mestdagh worden vergezeld door twee Poolse spelers, Mateusz “matty” Kolodziejczyk en Mateusz “n0tice” Wolniak.

De Belgen kennen elkaar vrij goed, want ze speelden alle drie in het shirt van de Tenerife Titans en wonnen samen het ESL Proximus Championship Winter in 2019! De spelers hadden elkaar trouwens eerder al ontmoet in organisaties zoals LowLandLions en Epsilon. Wat de twee Poolse spelers betreft, willen we wijzen op de aanwezigheid van n0tice, die vorig jaar invaller was in het Illuminar-team tijdens de Nine to Five.

Midden januari had Club Brugge, één van de grootste Belgische voetbalteams, aangekondigd dat het zijn aanwezigheid in de esportswereld wilde vergroten, en meer bepaald in Counter-Strike. De aankondiging die we dinsdagavond kregen was dan ook de logische voortzetting van het proces.

Het is nu afwachten hoe het team zal presteren tijdens de CS:GO Elite Series, het eerste toernooi voor de organisatie. Het toernooi heeft een prijzenpot van 15.000 euro en wil de Benelux-organisaties in volle ontwikkeling op de voorgrond plaatsen. Het is dan ook een ideale gelegenheid voor de voetbalclub om naam te maken in een ecosysteem dat de meeste sportstructuren nog steeds links laten liggen.

Copyright afbeelding: Club Brugge