Club Brugge gaat het Counter-Strike-avontuur aan

Nieuws |

Club Brugge, dat in eerste instantie op de velden van de Jupiler Pro League actief is, kondigde vandaag aan dat het zijn aanwezigheid in de esportswereld wil vergroten. Daarom gooit de West-Vlaamse club zich in de competitieve wereld van Counter-Strike!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is geen geheim meer dat sportclubs steeds meer belangstelling tonen voor de wereld van esports. Of dat nu gebeurt via de interne ontwikkeling van nieuwe teams op verschillende games, of simpelweg via partnerschappen met reeds gevestigde organisaties, veel clubs springen nu op de kar en aarzelen niet om wat budget vrij te maken voor de ontwikkeling van de sector.

In België kunnen we, naast de voetbalclubs die standaard betrokken zijn bij de Proximus ePro League op FIFA, onder meer de aanwezigheid noteren van verschillende clubs zoals KV Mechelen en KRC Genk in de Belgian League op League of Legends. Wat Counter-Strike betreft, lijken de Belgische clubs wat voorzichtiger te zijn.

En toch is het op de FPS van Valve dat Club Brugge besloot de sprong te wagen. De club maakte namelijk zijn deelname bekend aan de BetFirst Elite Series, een nieuwe Belgische competitie. Blauw-zwart hoopt op die manier de community met 450.000 spelers in België te bereiken, hoewel de ambities verder reiken. Club Brugge wil in de toekomst zijn positie in de esports versterken door het aantal games waarop het actief zal zijn te verhogen. Club voert dus een dubbele operatie uit: de sponsors kunnen hun visibiliteit vergroten en blauw-zwart kan potentieel ook nieuwe geldschieters aantrekken.

Wat het team betreft, zijn er nog geen details bekend. De namen van de spelers die het shirt zullen dragen in de komende competities kennen we nog niet, en ook niet de manier waarop ze zullen worden gerekruteerd. We nodigen je natuurlijk uit om Club Brugge te volgen op de sociale media om de de start van de club in de Counter-Strike-scene en zijn evolutie op de voet te volgen.

Copyright afbeelding: Club Brugge

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top