Het seizoen 2020-2021 van de Proximus ePro League is afgetrapt !

Nieuws |

Het is een competitie waar veel voetbalfans op hebben gewacht, en wij waren de eerste! De Proximus ePro League maakt eindelijk zijn comeback, in een aangepast maar des te aantrekkelijker format. We bespreken het seizoensformat en de profielen van de verschillende spelers die het hele seizoen op de virtuele velden zullen staan!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Format
 
Vanaf woensdag 16 december, en dit gedurende negen weken, zullen de beste spelers van België strijden om de titel van Belgisch kampioen. De 18 teams die in de Jupiler Pro League actief zijn, hebben daarom topspelers ingehuurd. Terwijl sommige teams de competitie al voor waren, zoals Anderlecht dat Zakaria “Emperatoor” Bentato al een tijdje in de rangen heeft, moesten andere een versnelling hoger schakelen om op tijd een waardige speler te kunnen opstellen. De verandering is groot ten opzichte van vorig jaar, toen amateurs zich ook konden kwalificeren in een format dat heel wat inkt heeft doen vloeien.

Het format van de competitie is eenvoudig. Teams strijden op de PS4 tegen elkaar in de 90-modus. De kandidaten zullen elkaar één keer ontmoeten tijdens de 17 speeldagen die verspreid zijn over het hele Jupiler Pro League-seizoen. In totaal zullen er dus 153 wedstrijden worden gespeeld, tot grote vreugde van het publiek. Na deze fase plaatsen de acht beste spelers zich voor het slotevenement van deze Proximus ePro League. De eindfase zal doorgaan tijdens de play-offs van de Jupiler Pro League.

De spelers

Nicolas “Nycom” Persoon – KAA Gent

De jongeman moet niet meer voorgesteld worden binnen de Belgische esportsscene. Na een tijdje voor Zulte Waregem te hebben gespeeld, trok de jonge speler onlangs naar KAA Gent! Zoals we toen hadden verwacht, kadert deze transfer in een zo goed mogelijke voorbereiding van het nieuwe esportsseizoen dat van start gaat met de ePro League.

Zoals hij ons vorig seizoen al uitlegde, was de komst van het 22-jarige wonderkind in het esportscircuit, en meer bepaald op FIFA, een klein toeval. Het was een vriend van hem die hem had gepusht om zich in te schrijven voor de e-Ligue 1 (een Franse competitie; red.). Hij eindigde in de top 20, een prestatie waardoor hij op de radar van de beste Belgische en Franse clubs kwam te staan. Hij begon trouwens als esportsadviseur voor Zulte Waregem. Eenmaal hij zijn niveau en motivatie had bevestigd, werd de Brainois de eerste FIFA-speler van Zulte Waregem.

Douwe “BMB_Kylie” Dierendonck – KV Oostende

Douwe is een nieuwkomer die logischerwijs zijn intrede maakt in de Proximus ePro League. Hoewel we weinig weten over de speler die Kevin “DNS” Lenglet vervangt – Kevin maakte de overstap naar RFC Seraing – hopen we dat hij zijn stempel zal kunnen drukken in het shirt van de club en een paar overwinningen achter zijn naam zal kunnen schrijven. Ter herinnering, Oostende eindigde als voorlaatste in de vorige editie met één overwinning, vier gelijke spelen en tien nederlagen.

Alexander “zimet105” Zimet – Royal Antwerp F.C.

Hier volgt een bekend gezicht uit onze nationale competitie! De 19-jarige uit Edegem zal aan zijn derde seizoen beginnen, het tweede in de kleuren van Royal Antwerp F.C. De jongeman komt inderdaad rechtstreeks over uit de amateurdivisie.

Zoals hij vorig seizoen al uitlegde, had de speler veel vooruitgang geboekt wat betreft concentratie en afmaken van tricks, een aspect dat hij nog wat moest bijschaven. De jongeman maakte ook geen geheim van zijn bewondering voor Shadoow, de kampioen van het seizoen 2018-2019. Voor het tweede opeenvolgende jaar krijgt hij dus de kans om hem onder ogen te zien en hem een eerste keer te verslaan.

Zakaria “Emperatoor” Bentato – RSC Anderlecht

We hebben het hier over een van de meest erkende en bekende figuren uit het Franstalige FIFA-ecosysteem. Zak Bentato, zo is hij beter bekend, vertegenwoordigt al enkele seizoenen met trots Royal Sporting Club Anderlecht. De man die als kind droomde van een voetbalcarrière in het Brusselse opleidingscentrum van Neerpede heeft zijn droom gerealiseerd, maar wel met een joystick in zijn handen in plaats van met een bal aan zijn voeten. Hij kwalificeerde zich vorig jaar voor de ESWC, het WK esports. Hij was de eerste Belg die zich tussen spelers van wereldklasse kwalificeerde voor de eindfase van dit evenement.

Het spelniveau van de Brusselse speler ligt enorm hoog en hij is duidelijk een van de favorieten om de competitie te winnen. En hoewel zijn genen ongetwijfeld een kleine rol spelen in het talent dat hij op de mat brengt binnen de Belgische scene, moet ook zijn karakter van hardwerkende onderstreept worden. De speler doet op Twitter vaak een oproep aan professionals om tegen hem te spelen voor trainingsdoeleinden. Het zijn professionele spelers met wie hij een zeer goede verstandhouding heeft, zoals hij in september in dit exclusieve interview uitlegde. Hij startte trouwens furieus met 5-1-winst in zijn openingswedstrijd van dit nieuwe seizoen.

Geoffrey “Geoffreymeghoe” Meghoe – Zulte Waregem

Aangezien sterspeler Nycom5 naar Gent ging, zal rookie BlakeRevenge, rechtstreeks overgekomen uit het amateurcircuit, de leiding nemen in dit seizoen 2020-2021. De jonge speler, die ook een voetbalfan is, heeft een grenzeloze motivatie om dit jaar voor de titel te gaan. Het is trouwens zijn passie voor voetbal en gaming die Geoffrey Meghoe heeft geïnspireerd om deel te nemen aan de FIFA-competitie. Voorlopig laat hij ons goede prestaties zien in de FUT toernooien. Afwachten of hij deze resultaten ook kan behalen in de Proximus ePro League.

Nicolas "PNiicoo" Poulain – Cercle Brugge

Wij presenteren je de eerste Franse import in dit seizoen 2020-2021! Deze van oorsprong speler is 24 jaar oud is een fan van Giulian Biancone, een ironie als je kijkt naar de carrière van beide spelers. Ze hebben namelijk vrijwel hetzelfde parcours afgelegd, elk in hun eigen domein. Net als zijn idool speelde de Fransman voor AS Monaco, tot hij door de Monegaskische club werd uitgeleend aan Cercle Brugge. Hoewel hij nog steeds voor zijn hoofdclub actief is in internationale competities, zal hij het Brugse shirt dragen in de ePro League en zal natuurlijk proberen zo ver mogelijk te geraken. En zijn komst kan misschien wel voor Brugs succes zorgen. Hij eindigde namelijk tweede in het wintersegment van de eLigue 1!

Anthony “REGO” Rocchetti – Excel Moeskroen

REGO, de ongelukkige finalist uit het seizoen 2019-2020, keert terug met heel wat revanchegevoelens en de wens om zijn prestatie te overtreffen. De Belg uit Soignies heeft daarom zijn contract met Moeskroen verlengd. Hij lijkt dus in de best mogelijke omstandigheden aan de start te staan van het seizoen 2020-2021.

Quentin “Shadoow” Vande Wattyne – Standard

Opgelet, we hebben het hier over een van de, zo niet dé grote favoriet voor de titel. De voormalige Belgische kampioen was trouwens ook de beste Belgische speler in de eerste Europese qualifier voor de jaarlijkse FIFA-wereldbeker. De speler liet toen een prachtige TOP 12 op Xbox One optekenen en verloor nipt van voormalig wereldkampioen Gorilla. Het lijdt geen twijfel dat de speler de kleuren van de Rouches ver zal brengen in deze competitie. We zullen hem waarschijnlijk ook aan het werk zien tijdens de eindfase, in april en mei.

Elias “ZayroR” Bray – STVV

Sint-Truiden heeft beslist het contract van zijn speler uit Doornik te verlengen, geen verrassing als je de resultaten ziet die de speler vorig seizoen liet noteren. Hij wist zich te kwalificeren voor de eindfase nadat hij het reguliere seizoen op de eerste plaats had afgesloten, een geweldige prestatie dus. Helaas werd de titelhoop van de club met de grond gelijk gemaakt na zijn nederlaag tegen Kortrijk-speler Manse01. Ter herinnering, de speler stemde vorig jaar in met een interview zodat we zijn wedstrijdtactiek met Sint-Truiden van dichterbij konden bekijken.

Quentin “QTN11” Slini – Club Brugge

Opnieuw een nieuwkomer op de zwart-geel-rode scene! Club Brugge heeft onlangs de aanwerving van de speler uit het centrum van het land, meer bepaald Ottignies-Louvain-La-Neuve, aangekondigd. Exit dus voor Laurientes, de vorige speler van de club.

Sven “SvenRoasted” Mertens – KAS Eupen

Ondanks de matige resultaten van vorig seizoen lijkt Eupen het vertrouwen te behouden in de Duitstalige speler. Hij eindigde het seizoen op een 11e plaats in het algemene klassement. In de eindfase zagen we hem dus niet meer terug. Laten we hopen dat hij dit jaar dat doel bereikt en zijn talent, weliswaar erkend, aan de FIFA-community laat zien!

Manse “Manse01” Bogaerts – KV Kortrijk

We haalden hem hierboven al aan en we herinneren ons deze speler met een overvloed aan talent. Na een moeilijke start van het seizoen had de speler een gekke remontada gerealiseerd die nodig was om door te stoten naar de kwartfinales. Vervolgens schakelde hij ZayroR uit en bereikte hij de laatste vier. Hij werd uiteindelijk verslagen door MatthaX, die de latere eindwinnaar zou worden en dit jaar trouwens de grote afwezige is. Zonder deze gerenommeerde speler die hem in de weg zou kunnen staan, twijfelt niemand eraan dat Manse01 nog verder zal geraken.

Miran “KVM_Miran” Salim – KV Mechelen

Miran is een bekende op de Belgische scene en hij vertegenwoordigde vorig seizoen al KV Mechelen. Hij kreeg toen het gezelschap van Joas, die de rol van amateur op zich nam. Je hoeft alleen maar naar zijn resultaten te kijken op de wekelijkse FUT-toernooien om te begrijpen dat de wil om te winnen door de aderen van deze jongen stroomt.

Jelle “Jellemaes27” Maes – Waasland-Beveren

Over de speler die het komende seizoen voor Waasland-Beveren zal uitkomen, weten we niet veel. Wat we wel weten is dat als de club, na hard te hebben gevochten voor het behoud in de eerste divisie, deze speler rekruteert, hij het waard is. We zijn dus erg benieuwd wat hij kan met de bal aan de voet… Uh, met de joystick in de handen, sorry.

Abdullah Waiss – KRC Genk

Nog een klein wonderkind dat geen introductie meer nodig heeft. Voor het tweede seizoen op rij zal de jonge Nederlander laten zien uit welk hout hij gesneden is in de kleuren van RC Genk. Ter herinnering, de speler eindigde het reguliere seizoen op de derde plaats en verloor van Moeskroen-speler REGO in de halve finales.

Florian “Didista” Van Damme – Charleroi

We kennen de speler niet en dus is hij een van de meest mysterieuze transfers binnen de Belgische scene. Ondanks de eindoverwinning vorig seizoen lijkt het erop dat de regerende kampioen MatthaX en Charleroi uit elkaar zijn gegaan. Opgelet, het talent van Didista mag zeker niet onderschat worden. Didista was vorig jaar al van de partij en hij zou actief hebben bijgedragen aan de verovering van de titel.

Reinout “Eonel” Schols – OH Leuven

Het lijkt erop dat het aantal debutanten dat dit jaar in de Proximus ePro League start groter is dan verwacht. We verwelkomen opnieuw een nieuweling in de competitie, maar talent zal hij zeker wel hebben. Anders neem je niet deel aan de Proximus ePro League.

Jari “capi_torres13” Hellemans – Beerschot

Voor het eerst in zijn geschiedenis gooit Beerschot zich in het esportsavontuur. Natuurlijk neemt de club geen afstand van het spelletje met de ronde bal. Beerschot zal in de Proximus ePro League aantreden met capi_torres13.

Zoals je al waarschijnlijk al gemerkt hebt, is er veel informatie die je aan het begin van het seizoen moet opnemen. Maar maak je geen zorgen, je hebt genoeg tijd om vertrouwd te raken met de spelers die dit jaar alles zullen geven voor hun Jupiler Pro League-team. We hopen dat dit Proximus ePro League seizoen 2020-2021 je zal bekoren!

Copyright afbeelding: Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top