Glamour op de rode loper van de Oscars

Films | Op de 92ste editie van de Academy Awards schreef Parasite geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor beste film in de wacht te slepen. De belangrijkste acteerprijzen gingen zoals verwacht naar Joaquin Phoenix en Reneé Zellweger.

Minstens even belangrijk als de namen van de Oscarwinnaars zijn de jurken die de sterren dragen op de rode loper. De trends: glitters en veel zwart en wit. Bekijk hier de mooiste en opvallendste jurken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Parasite

De Zuid-Koreaanse film Parasite van Bong Joon-ho was de verrassing van de avond met de Oscars voor beste film, beste regie, beste originele scenario en beste internationale film. Parasite versloeg onder andere favoriet 1917 van Sam Mendes, die zich tevreden moest stellen met drie Oscars in minder belangrijke categorieën.

Parasite is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Joaquin Phoenix

Geen verrassingen bij de acteursprijzen, waar Joaquin Phoenix in de prijzen viel als beste acteur voor zijn rol in Joker. In zijn speech had Phoenix het over thema’s als dierenrechten, racisme en genderongelijkheid en citeerde hij zijn overleden broer River Phoenix.

Joker is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Renée Zellweger

Renée Zellweger nam haar tweede Oscar mee naar huis voor haar rol in de biopic Judy, over de nadagen van Judy Garland. Zellweger schitterde in een witte, asymmetrische jurk van Armani Privé.

Judy loopt momenteel in de zalen.

Brad Pitt

Brad Pitt viel in de prijzen voor zijn bijrol in Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino. Hij droeg de Oscar op aan zijn zes kinderen.

Once Upon a Time in Hollywood is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Laura Dern

Beste actrice in een bijrol werd zoals verwacht Laura Dern voor haar rol als keiharde echtscheidingsadvocate in Marriage Story. Voor Dern was het al haar derde Oscarnominatie. Door de Oscar ook mee naar huis te nemen doet ze beter dan haar moeder Diane Ladd, die ook drie keer genomineerd was, maar niet kon winnen. Dern koos voor een jurk in lichtroze en zwart van Armani Privé.

Marriage Story is beschikbaar op Netflix.

Charlize Theron

Charlize Theron was genomineerd voor haar rol in Bombshell maar ging met lege handen naar huis. In haar zwarte jurk van Dior was ze wel een van de meest stijlvolle sterren van de avond.

Bombshell loopt momenteel in de zalen.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson was maar liefst twee keer genomineerd voor haar hoofdrol in Marriage Story en bijrol in Jojo Rabbit. Zij koos voor een opvallende jurk van Oscar de la Renta.

Jojo Rabbit loopt momenteel in de zalen.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan kon ook haar vierde Oscarnominatie niet verzilveren, voor haar hoofdrol in Little Women. Op de rode loper viel ze op in een jurk van Gucci.

Little Women loopt vanaf woensdag in de zalen.

Cynthia Erivo

Cynthia Erivo werd genomineerd voor haar hoofdrol in Harriet en koos voor een witte jurk van Atelier Versace met apart bovenstuk. Haar nagels waren dan weer kunstwerkjes op zich.

Margot Robbie

Margot Robbie droeg een zwarte vintage jurk van Chanel met opvallende mouwen. Zij was genomineerd voor haar bijrol in Bombshell.

Florence Pugh

Met Florence Pugh was er nog een actrice uit Little Women genomineerd. Florence Pugh koos voor een jurk van Louis Vuitton in een knalkleur.

Billie Eilish

Billie Eilish bracht op de Oscars een muzikaal eerbetoon aan enkele overleden Hollywoodsterren. Op de rode loper viel ze op in een oversized pak van Chanel en wel erg lange nagels!

Natalie Portman

Een van de meest stijlvolle actrices van de avond was zonder twijfel Natalie Portman. De voormalige Oscarwinnares droeg een jurk van Dior met cape, waarin ze de namen van vrouwelijke regisseurs als Lulu Wang (The Farewell) en Greta Gerwig (Little Women) had laten borduren op de zoom.

Rooney Mara

De vriendin van Joaquin Phoenix droeg een opvallende jurk van Alexander McQueen met kant.

Penelope Cruz

De actrice uit Dolor y Gloria, genomineerd als beste internationale film, koos ook al voor een zwarte jurk, een ontwerp van Chanel.

Brie Larson

De actrice uit Just Mercy en voormalige Oscarwinnares maakte haar opwachting in een glitterjurk van Celine by Hedi Slimane.

Salma Hayek

Salma Hayek zag eruit als een Griekse godin in haar witte jurk van Gucci.

Gal Gadot

De actrice uit Wonder Woman 1984 straalde in een jurk van Givenchy in lichtroze en zwart kant.

Janelle Monae

De actrice uit Harriet was een van de meest opvallende verschijningen op de rode loper in haar zijden jurk van Ralph Lauren, bezet met maar liefst 168.000 kristallen van Swarovski.

Rebel Wilson

De actrice uit Cats en Jojo Rabbit zette haar ronde vormen in de kijker in een goudkleurige glitterjurk van Jason Wu.

Bekijk ook:
De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top