Judy: het tragische leven van een Hollywoodlegende

Films | Renée Zellweger schittert als Judy Garland in haar nadagen in de biopic Judy van regisseur Rupert Goold. De Golden Globe is ondertussen al binnen, de Oscar zou ook wel eens kunnen volgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Judy speelt zich af in 1968, wanneer de carrière van Judy Garland in Amerika op een laag pitje is komen te staan door haar beruchte onbetrouwbaarheid. Garland trekt naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows om zo geld in het laatje te brengen om voor haar kinderen een stabiel leven te kunnen creëren.

Maar ook in Londen loopt het al snel fout. Judy leeft al sinds haar tijd als kindster op medicijnen, heeft eetproblemen, een alcoholprobleem en faalangst. Voor haar eerste optreden in Talk of the Town moet haar assistente Rosalyn Wilder (Jessie Buckley) haar letterlijk het podium op duwen. Ook haar vijfde en laatste echtgenoot Mickey Dean (Finn Wittrock) kan daar weinig aan veranderen.

Op het podium zingt Garland de ene keer de sterren van de hemel en begint ze de andere keer haar publiek uit te schelden. Tussendoor zien we in flashbacks hoe het zo fout is kunnen gaan met de voormalige kindster. Garland was dertien toen ze een dik contract tekende bij filmstudio MGM, op haar zeventiende schitterde ze in de musicalfilm The Wizard of Oz. Ze werd er in de greep gehouden door filmproducent Louis B. Mayer die alles voor haar besliste, zelfs welke dieetpillen ze wanneer moest slikken. Het perfect recept voor een tragisch einde, al is het in Judy zeker niet allemaal kommer en kwel.

Met haar schitterende acteerprestatie werpt Renée Zellweger definitief het juk van Bridget Jones van zich af. Zellweger zorgt ervoor dat de kwetsbaarheid van Garland haar charme wordt en geeft de film een dosis realisme mee. Haar zang kan het niveau van Judy Garland dan wel niet evenaren, de manier waarop ze het personage vertolkt, is zeker ontroerend te noemen. De fraaie muziek, met bekende nummers als Get Happy en The Trolley Song, doet de rest. Een must voor de fans, een aangename kennismaking voor al wie het fenomenale talent van deze tragische Hollywoodlegende nog niet kent!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top