IP-telefonie op een beveiligd netwerk bij Omnichem

Gepubliceerd op 08/07/2022 in Klanten vertellen

Voor de vlotte samenwerking en communicatie tussen collega’s rekent Ajinomoto Omnichem op de combinatie van Proximus Explore en Business Trunking, aangevuld met bedrijfszekere internetconnectiviteit.

IP-telefonie op een beveiligd netwerk bij Omnichem

Ajinomoto Omnichem behoort tot de Japanse groep Ajinomoto. Het bedrijf maakt onder meer actieve farmaceutische ingrediënten in opdracht van farmabedrijven, alsook componenten voor gewasbescherming, werkt rond botanische extractie en verdeelt aminozuurmengsels. Ajinomoto Omnichem heeft vestigingen in Wetteren, Balen en Louvain-la-Neuve en telt 870 medewerkers. Daarnaast is er nog een vestiging in India met ongeveer 100 medewerkers.

“ICT is heel belangrijk voor onze bedrijfsvoering”, zegt ICT-projectmanager Michel Derycke, “en stap voor stap rollen we onze digitale transformatie verder uit.” Het bedrijf maakt daarbij meer en meer gebruik van clouddiensten. “Als gevolg daarvan moeten we op alle sites over voldoende bandbreedte beschikken, met op elke locatie een lokale break-out naar het internet. Vroeger verliep alle dataverkeer vanuit de vestigingen van en naar de cloud via onze hoofdzetel in Wetteren.”

Business Trunking op Explore

“Onze drie vestigingen zijn onderling met elkaar verbonden via het Proximus Explore-netwerk. Via de oplossing Proximus Business Trunking loopt de IP-telefonie van het bedrijf exclusief over Explore. Het zorgt ervoor dat collega’s vlot met elkaar kunnen communiceren en samenwerken”, zegt Michel Derycke. Dat is niet alleen belangrijk voor de werking van Ajinomoto Omnichem, maar ook omdat het om een vergunningsplichtig bedrijf gaat. In het kader van de veiligheid is de continue beschikbaarheid van communicatie bij Ajinomoto Omnichem essentieel.

Meer info over VoIP, Business Trunking en Fixed Voice Infinity?

Ontdek Voice over IP

Om oproepen tussen de Belgische vestigingen en de vestiging in India te vergemakkelijken, koos Ajinomoto Omnichem bovendien voor Fixed Voice Infinity World, het alles-in-een pakket met een VoIP-lijn en onbeperkt bellen in België, en 5000 belminuten per spraakkanaal in Europa en wereldwijd.

Business Trunking regelt alle IP-telefonie tussen de vestigingen, via Proximus Explore.

Michel Derycke, ICT-projectmanager bij Ajinomoto Omnichem

Voor een vlottere internetverbinding – zonder verplichte omleiding via Wetteren – koos Ajinomoto Omnichem een andere aanpak: redundante connectiviteit via Proximus en een tweede provider. Een oplossing voor SD-WAN zorgt voor het optimale gebruik van de lijnen van de twee providers. “Deze oplossing combineert bovendien de capaciteit van de beide lijnen, zodat we altijd over de optimale bandbreedte beschikken”, legt Michel Derycke uit. “En mocht de lijn van de ene provider wegvallen, dan neemt de andere het over.” Daarmee is de verbinding met het internet altijd gegarandeerd.

Meer info over de privénetwerken, Explore en SD-WAN?

Ontdek privénetwerken

We kiezen voor de ontdubbeling van onze connectiviteit, in de ware zin van het woord.

Michel Derycke, ICT-projectmanager bij Ajinomoto Omnichem

Een snellere en redundante connectie

Concreet komen op iedere site van Ajinomoto Omnichem twee lijnen toe met een bandbreedte van 300 Mbps. “Het gaat om lijnen van twee providers die elk een andere, fysieke weg volgen”, zegt Michel Derycke. “De twee providers huren ook geen lijnen bij elkaar, waardoor we hier van ontdubbeling in de ware zin van het woord mogen spreken. Dat verhoogt het niveau van de redundantie van onze connectiviteit.”

Die redundante aanpak zorgt voor een minimale downtime. “De kans dat twee providers tegelijk volledig uitvallen, is wel heel erg klein”, verduidelijkt Michel Derycke. Naast die gegarandeerde bedrijfszekerheid bezorgt de lokale break-out naar het internet de medewerkers een belangrijk voordeel. “Ze merken dat alles nu gevoelig sneller verloopt. Voor iemand die in onze fabriek in Balen van Office 365 gebruikmaakte, verliep de connectie vroeger altijd via onze hoofdzetel in Wetteren. De vertraging die daarbij onvermijdelijk ontstond, is nu weggevallen”, aldus Michel Derycke.

Hoe kunnen we uw onderneming helpen?

Contacteer een expert Nieuw venster

Michel Derycke studeerde chemie aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Gent. Hij werkt al bijna dertig jaar bij Ajinomoto Omnichem, sinds 2011 in de rol van ICT-projectmanager.

Ajinomoto is een Japanse groep met een historiek van meer dan honderd jaar. Ajinomoto Bio-Pharma Services heeft het verbeteren van onze gezondheid en welzijn als missie. Ajinomoto Omnichem, met hoofdzetel in Wetteren, is één van de bedrijven uit die groep.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One