Beheer IoT-dingen op het LoRa-netwerk

Leer hoe je MyThings kunt gebruiken om je dingen en verzamelde gegevens te beheren.

Toegang tot MyThings

Surf naar https://mythings.proximus.be en vul je e-mailadres en wachtwoord in.
MyThings-inlogpagina

Heb je geen toegang tot MyThings, stuur dan een e-mail naar iot.sales@proximus.com. Ons team van IoT-specialisten zal contact met je opnemen.

De activiteit van dingen monitoren

Er zijn verschillende manieren om te controleren of je dingen (je toestellen) nog steeds gegevens verzenden:

• Controleer de LoRa Logs of Decoded Logs: deze functie wordt beschreven in de MyThings User Guide (beschikbaar op het MyThings-portaal) in hoofdstuk 5.5.1. LoRa logs.
  • Stel een dagelijkse melding via e-mail in via de functie 'subscribe to passive things mailing': deze functie wordt beschreven in de MyThings User Guide (beschikbaar op het MyThings-portaal) in hoofdstuk 5.3.2. Users.
    Subscribe to passive things mailing
  • Stel controles of analytics in op je server met behulp van de gegevens die via de datastromen of query-API's worden verzonden: deze functie wordt beschreven in de MyThings User Guide (beschikbaar op het MyThings-portaal) in hoofdstuk 5.8.1. Stream Definitions. Bezoek de MyThings-API-documentatie voor meer informatie over dit onderwerp.

Gegevens verstuurd via stroomdefinities

Er zijn enkele voorbeelden van dataformaten in de MyThings User Guide (beschikbaar op het MyThings-portaal) in hoofdstuk 5.8.1. Stream Definitions en ook op de MyThings-API-documentatie.

Voor test- of troubleshootingdoeleinden kun je ervoor kiezen om de gegevens van je dingen, die beschikbaar zijn in MyThings, te ontvangen in een tool van een derde partij, zoals https://hookbin.com. Maak hiertoe een eindpunt aan en gebruik die URL als de stroomdefinities-URL.

Voorbeeld van een URL op hookbin.com:
Voorbeeld van een URL op hookbin.com

Stel de URL in op MyThings zoals beschreven in de MyThings User Guide (beschikbaar op het MyThings-portaal) in hoofdstuk 5.8.1. Stream Definitions.
Stel de URL in op MyThings

Je ziet de gegevens van je dingen binnenkomen op de hookbin-pagina wanneer een sensor nieuwe gegevens verstuurt. Zorg ervoor dat je de pagina eerst ververst.

Je kunt die informatie gebruiken om je eigen eindpunt op je server te ontwikkelen.

MyThings-API's

Je kunt de MyThings-API gebruiken als je een geldig en actief MyThings-abonnement en een account op de Proximus API Solutions hebt.

Je kunt je inschrijven op de Proximus API Solutions via https://login.enco.io/auth/register.

IOT Connect-verbruiksfactuur

De kosten in verband met je IoT-verbruik worden vermeld in de rubriek Cloud-diensten – Verbruik van je factuur.

Het IoT Connectivity SSID is de identificatiecode van je IoT-dienst. Deze identificatiecode heb je nodig voor technische of administratieve ondersteuning.

Voorbeeld IoT-verbruiksfactuur:
Voorbeeld IoT-verbruiksfactuur

Om je IoT-verbruiksfactuur te begrijpen heb je je Usage Report nodig, dat vind je in MyThings zoals beschreven in de MyThings User Guide (beschikbaar op het MyThings-portaal) in hoofdstuk 5.6. Reports Menu.

Voorbeeld Usage Report:
Voorbeeld Usage Report

Aansluiting Usage Report en factuur:

115 dingen zijn opgeleverd op een 'Heavy' plan:

• UP-berichten begrepen in het plan: 1.026.720 (= 288 x 115 x 31 dagen) – Totaal aantal verzonden berichten: 197.556.
  • DOWN-berichten begrepen in het plan: 855.560 (= 24 x 115 x 31 dagen) – Totaal aantal verzonden berichten: 27.890:
    • Geen verbruik buiten de bundel.
    • Gefactureerd bedrag voor de connectiviteit = 115 x € 1 = € 115.

114 dingen zijn opgeleverd op een 'Light' plan:

• DOWN-berichten begrepen in het plan: 7.068 (= 2 x 114 x 31 dagen) – Totaal aantal verzonden berichten:  6.637.
  • UP-berichten begrepen in het plan: 84.816 (= 24 x 114 x 31 dagen)– Totaal aantal verzonden berichten: 119.042:
    • DOWN-berichten overschreden de limiet van het plan met 34.226 berichten = € 0,2 / bundel van 100 berichten.
    • Gefactureerd bedrag voor de connectiviteit = 114 x € 0,5 = € 57.
    • Gefactureerd bedrag voor het verbruik buiten bundel = 343 x € 0,2 = € 68,6.

Je MyThings-wachtwoord resetten of wijzigen

Om je MyThings-wachtwoord te resetten of te wijzigen, surf je naar de MyThings-inlogpagina en klik je op de link forgot password?.
Forgot password?

Vul je e-mailadres in en klik op Request reset link.
Vul je e-mailadres in om je wachtwoord te resetten.

Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te resetten of te wijzigen. Deze link blijft 24 uur geldig.
E-mail met link om je wachtwoord te resetten.