Veiligheid en werking van bedrijfstoepassingen in de cloud

Wat gebeurt er met mijn gegevens? Is de cloud veilig?

Geen zorgen. Al je gegevens worden opgeslagen in de Proximus-datacenters in België. De datacenters staan 24 je op 24 onder toezicht en worden 7 dagen/week gemonitord. Ze zijn uitgerust met alarmsystemen en er zijn veiligheidsagenten aanwezig. Enkel gemachtigd personeel heeft toegang tot de infrastructuur. Alle infrastructuur is redundant opgezet in twee verschillende geografische sites, om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Op de fysieke infrastructuur draaien je applicaties en gegevens bovendien in een geïsoleerd virtueel datacenter. Ten slotte kunnen wij door de schaal van onze infrastructuur een geavanceerde firewall- en beveiligingsarchitectuur implementeren, zodat je applicaties en data minstens even veilig, en hoogstwaarschijnlijk zelfs veiliger zijn dan in je eigen gebouwen.

Mijn applicaties werken niet in de cloud. Hoe kan ik ze migreren?

Proximus werkt met je lokale IT-integrator. Als je nog geen IT-partner hebt of als je huidige IT-partner de migratie niet wil ondersteunen, kunnen wij je een betrouwbare IT-partner aanraden uit ons uitgebreide partnernetwerk. Je IT-partner zal je migratie begeleiden en ervoor zorgen dat alles vlot verloopt. Je kunt dus focussen op je corebusiness. Er is nog nooit een situatie geweest waarvoor we geen oplossing hadden. Meer nog, veel klanten stellen vast dat hun bestaande applicaties veel vlotter draaien in onze cloudomgeving. Dat is ook logisch, want onze infrastructuur is veel krachtiger dan de meeste onsiteservers.

Heb ik zonder internetverbinding geen toegang tot mijn applicaties?

Neen, dat klopt. En indien ik zonder internetverbinding val terwijl ik aan het werken ben? Tegenwoordig is internetconnectiviteit bijna overal zowat gegarandeerd (hotspots, wifi, 3G/4G). Je zult eerder zonder elektriciteit vallen dan zonder internetverbinding. Denk bovendien eens aan het volgende voordeel: met deze configuratie kun je eender waar werken, met eender welk toestel dat een internetverbinding heeft.