Jackers verkast naar Club Brugge, Doku in het vizier van Manchester City

Sport | Tijdens de zomer werkt de transfermachine op volle toeren. Proximus Pickx biedt je dagelijks een update over de gemaakte transfers en de belangrijkste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft een doublure gevonden voor Simon Mignolet. Zijn naam is Nordin Jackers en komt over van OHL.

Anderlecht lijkt bereid om zijn volledige middenveld te dumpen. Althans, als er een aanvaardbaar bod binnenkomt voor Amadou Diawara, Majeed Ashimeru en Kristian Arnstad. Zij presteerden te wisselvallig tegen Union en moeten daar wellicht nu een prijs voor betalen, meldt La Dernière Heure.

KV Kortrijk versterkt zich defensief met de komst van de 25-jarige linksback Raul Oprut van de Roemeense club Hermannstadt. De Kerels proberen ondertussen ook om hun kersverse aanvoerder Abdelkahar Kadri te behouden. Onder meer Ajax loert op de Algerijn, schrijft Het Laatste Nieuws.

In Engeland gaat Manchester United de aanvalskant versterken met revelatie Rasmus Hojlund. Volgens The Athletic-journalist David Ornstein bereidt de Deense spits zich voor op zijn medische keuring aan de overkant van het Kanaal. Atalanta ontvangt voor deze transfer 85 miljoen euro. Een deel van het geld zou geherinvesteerd kunnen worden in Charles De Ketelaere. Onze landgenoot wordt momenteel op de voet gevolgd door de Italiaanse club. De Belg zou volgens La Gazzetta dello Sport ook in het vizier van Olympique de Marseille en Ajax staan.

De concullega's van Manchester City zullen wellicht binnenkort de transfer van Josko Gvardiol afronden. Volgens de Spaanse voetbalkrant Marca kan RB Leipzig 100 miljoen euro voor deze deal binnenrijven. Maar dat is nog niet alles, want de doorgaans zeer goed ingelichte journalist Fabrizio Romano geeft ook aan dat Jérémy Doku bovenaan de lijst zou staan om de naar Saoedi-Arabië vertrokken Riyah Mahrez te vervangen.

Thomas Kaminski maakt kans om te mogen spelen in de Premier League. Volgens Sky Sports heeft Luton een bod van net geen 3 miljoen euro op de doelman van Blackburn ingediend. Fabinho verlaat officieel Liverpool voor Al-Ittihad, dat de som van 47 miljoen euro betaalt. The Reds hebben ondertussen een tweede weigering gekregen voor Roméo Lavia. Southampton laat de speler niet los voor minder dan 58 miljoen euro.

In Duitsland is Stuttgart geïnteresseerd in de diensten van Deniz Undav. De aanvaller, die tussen 2020 en 2022 nog actief was bij de Brusselaars van Union, zou Serhou Guirassy kunnen komen vervangen. Die laatste zou dan wel moeten vertrekken om het financiële plaatje te doen kloppen.

Het lijkt erop dat er eindelijk een uitweg is gevonden voor de transfersoap rond Romelu Lukaku. De topscorer van Chelsea zou naar Turijn mogen verkassen in ruil voor Juventus-spits Dusan Vlahovic. Nu is het nog afwachten of Juventus meteen akkoord gaat of nog even treuzelt om een betere transferprijs te bekomen. Regerend Serie A-kampioen SSC Napoli ziet Hirving Lozano vermoedelijk vertrekken naar Los Angeles FC. Om hem te vervangen wordt er gedacht aan Johan Bakayoko genoemd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In Frankrijk heeft Paris Saint-Germain veel interesse in Randal Kolo Muani. Florian Plettenberg, journalist bij Sky Sport Duitsland, bevestigt de primeur van de Franse krant L'Équipe. De Franse international zal vermoedelijk gezelschap krijgen van niemand minder dan Ousmane Dembélé. De Parijzenaars hebben FC Barcelona schriftelijk op de hoogte gebracht dat ze gebruik willen maken van de vrijgaveclausule van 50 miljoen euro rond de vleugelspeler.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top