Nieuwe aanwinsten voor Antwerp en RWDM, Liverpool geïnteresseerd in Mbappé

Sport |

De zomermercato-machine draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM, dat dit weekend ruim verslagen werd door Racing Genk, heeft dringend versterking nodig. En dan komt Florent Sanchez Da Silva als geroepen: de middenvelder komt op huurbasis over van Lyon. Makhtar Gueye keert terug naar België na zijn uitleenbeurt aan het Spaanse Real Zaragoza en tekende zaterdag een contract bij de Brusselse club. De spits zal Mickaël Biron bijstaan, die tot nu toe op een eiland stond in de aanval.

Ook Antwerp versterkt zich. The Great Old heeft de transfer aangekondigd van Chidera Ejuke, een aanvallende middenvelder. De Nigeriaan komt gratis over van CSKA Moskou. FIFA laat spelers die in Rusland spelen hun contract immers gratis verbreken. Hij tekende voor een jaar bij de Belgische landskampioen. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Hertha BSC.

De Ketelaere op weg naar andere Serie A-club?

Charles De Ketelaere, die een bleek seizoen speelde bij AC Milan, zal zijn avontuur bij de Rossoneri wellicht niet voortzetten – vooral omdat hij tijdens de voorbereiding bij de Milanezen geen verbetering toont. PSV toonde interesse, maar de Rode Duivel werkte niet mee. Wat moet je ermee? De oplossing zou uit de Serie A kunnen komen, waar Atalanta Bergamo klaar zou staan om de ex-Bruggeling op te vangen. De club vangt bij de verkoop van Højlund aan Manchester United een mooie vetpot, tussen de 75 en 85 miljoen, en zou een deel daarvan kunnen herinvesteren in CDK.

Mbappé in Engeland? Liverpool zou Paris Saint-Germain een verrassende deal willen aanbieden om de Franse ster naar de oevers van de Mersey te lokken: een huurbeurt. Volgens Daily Mirror wil Liverpool de steraanvaller tot het einde van het seizoen huren, zodat PSG nog wat geld voor hem krijgt en Mbappé komend seizoen daadwerkelijk gratis kan vertrekken. Een gok die PSG wellicht beleefd zal weigeren, aangezien een echte verkoop van de speler veel meer zou opleveren.

Bayern zou dan weer bereid zijn om de door Tottenham gevraagde 90 miljoen voor Harry Kane op tafel te leggen.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top