Zinckernagel naar Club Brugge, Dembélé op weg naar PSG

Sport | De zomermercato-machine draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge maakt geen vrienden in Luik. Ze haalden Ronny Deila al weg bij Standard, maar nu gaan ze ook nog een van de beste spelers van vorig seizoen van de Luikenaars naar Brugge halen. Philip Zinckernagel gaat volgens Het Nieuwsblad een contract voor twee jaar (plus optie voor nog een seizoen) ondertekenen bij Club Brugge. De Deense aanvallende middenvelder komt over van Olympiakos en zou ongeveer 2,5 miljoen euro kosten.

Bij AA Gent zullen ze weldra afscheid gaan nemen van
Alessio Castro-Montes. De 26-jarige Belg vertelde aan HLN dat hij deze zomer de Buffalo's wil verlaten.  "Voor de club en voor mezelf is dit het perfecte moment. Ik heb nog een contract voor een jaar. De club is klaar om te verkopen en ik wil een stap vooruit zetten." Het Duitse FC Augsburg zou een grote kandidaat zijn.

Bij KRC Genk gaan ze mogelijk ook nog wat uitgaande transfers afronden. De Duitse krant Bild meldt dat FC Köln Rasmus Carstensen op huurbasis wil overnemen. De Deen is alvast geïnteresseerd en Genk lijkt ook wel te willen meewerken. Nicolas Castro zou volgens Spaanse media op zijn beurt een huurtransfer naar tweedeklasser Elche kunnen versieren. Ook die onderhandelingen zijn gaande.

In Engeland wil Chelsea zich nog roeren op de transfermarkt. The Blues zouden een akkoord hebben gesloten met AS Monaco omtrent de overgang van Axel Disasi. Hij zou maar liefst 45 miljoen euro kosten. Liverpool gaat ook nog toeslaan. Volgens Fabrizio Romano hebben zij een bod van meer dan 52 miljoen euro neergelegd bij Southampton om Roméo Lavia los te weken. De verwachting is dat de Rode Duivel naar de Engelse topclub verkast.

In Frankrijk is Paris Saint-Germain heel dicht bij het afronden van een toptransfer. Ousmane Dembélé zou immers op weg zijn naar Parijs. De flankaanvaller van FC Barcelona heeft een akkoord omtrent een contract van 5 jaar. De Parijzenaars haalden ondertussen met de 22-jarige Arnau Tenas al een doelman weg bij Barça.

Bayern München staat op het punt afscheid te nemen van Sadio Mané. Volgens de Duitse journalist Florian Plettenberg zal de Senegalese international enkel nog moeten slagen voor zijn medische keuring vooraleer hij een contract ondertekent bij de Saoedische club Al-Nassr. In Italië kan Sofyan Amrabat Fiorentina eindelijk verlaten voor een avontuur in... Saoedi-Arabië. Hij werd al aan bijna elke Europese topclub gelinkt, maar de Franse sportkrant L'Équipe weet dat een transfer naar Al-Ahli in de pijplijn zit.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top