Welke toekomst wacht Eden Hazard na zijn vertrek bij Real Madrid?

La Liga | De kogel is door de (Spaanse) kerk: Eden Hazard en Real Madrid hebben in juni eindelijk een akkoord bereikt om in alle vriendschap uit elkaar te gaan. Nu is het de vraag wat de toekomst voor de Rode Duivel in petto heeft. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met een transferprijs van 115 miljoen euro, 76 wedstrijden, 7 doelpunten en 12 assists mag je het palmares van Hazard bij de Madrileense ploeg gerust duizelingwekkend noemen... maar niet in de positieve zin. Een vlugge rekensom leert dat Real voor elke wedstrijd met Hazard ruim een miljoen euro moet neertellen voor een zeer lage opbrengst van één doelpunt per 10 games. Je kan zijn passage bij Real dus moeilijk anders beschouwen als een mislukking.

Nochtans was het debuut van Hazard bij Real veelbelovend, maar blessures gooiden al gauw roet in het eten. En toen hij eindelijk opnieuw fysiek fit was, was het Carlo Ancelotti die hem (al dan niet terecht) niet vertrouwde. Nu is hij op 32-jarige leeftijd vrij om te doen wat hij wil.

Risico

Op 1 juli loopt het contract van Eden Hazard officieel af. Sommigen hinten op de mogelijkheid dat hij zou kunnen terugkeren naar Engeland, waar hij zijn beste jaren bij Chelsea doorbracht. Maar welke club zal het aandurven om Hazard binnen te halen? Vanwege zijn wisselvallige prestaties bij Real is het erg moeilijk om een idee te krijgen van zijn speelniveau. Bij Real liet Hazard zeker zijn kwaliteiten zien maar liet hij ook veel steken vallen, een houding die deels verklaard kan worden door een gebrek aan ritme.

Het is dus moeilijk voor te stellen dat een succesvolle club uit het Engelse kampioenschap hem zou aantrekken. Misschien ligt hier een kans voor Chelsea? De club is momenteel 12de in de Premier League en zullen komend seizoen geen Europees voetbal spelen. Wie weet kan Hazard bij de vertrouwde omgeving van The Blues opnieuw vertrouwen en plezier in het spel krijgen?

Terug naar Lille?

Er bestaat ook een kans dat de Rode Duivel wil terugkeren naar Lille OSC, waar hij de begindagen van zijn profcarrière doorbracht. Van 2007 tot 2012 gooide de Belg daar hoge ogen met 194 wedstrijden 50 doelpunten. Bij de Noord-Franse club slaagde hij er ook in om door te breken in het nationale team en naam te maken op het Europese toneel door twee keer op rij te worden verkozen tot beste hoop van de Ligue 1 en vervolgens twee keer op rij ook tot beste speler in het Franse kampioenschap.

Maar er zijn ook argumenten tegen de komst van Hazard naar Lille. De Franse ploeg speelt volgend jaar alleen in de Conference League en zit krap bij kas. Tenzij Hazard zijn transferprijs naar omlaag bijstelt, is zijn komst geen haalbare kaart. Bovendien zou de club een geweldige gok nemen door de Belg onder contract te zetten.

Pensioen?

Op dit moment lijkt de meest waarschijnlijke optie dat Hazard het einde van zijn carrière aankondigt. Hij lijdt ongetwijfeld onder het gebrek aan vertrouwen dat zijn ploeg de afgelopen maanden in hem had. Zijn speelplezier lijkt verdwenen en net als bij de Duivels na het WK zou hij zomaar kunnen besluiten te stoppen.

Betekent dit dat Hazard helemaal stopt met voetballen? Wellicht met het professioneel voetbal. Het zou zomaar kunnen dat hij terugkeert naar België om bijvoorbeeld bij de fusieclub Royal Union Tubize-Braine (RUTB) te spelen. Zijn vader Thierry maakt er momenteel de dienst uit als voorzitter. RUTB zou daarom een mogelijkheid kunnen bieden voor Eden om zijn voetbalcarrière in schoonheid te eindigen.

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top