Wordt Karim Benzema de volgende ster die richting de Saudische competitie trekt?

La Liga |

De Franse superspits ziet komende maand zijn contract bij Real Madrid aflopen. Verlengt hij bij de Koninklijke of is de lokroep van de Saudische oliedollars te groot? Om hem in die competitie aan het werk te krijgen, ligt immers een monstercontract klaar. Net zoals dat gebeurde met zijn ex-ploegmaat Cristiano Ronaldo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens diverse bronnen heeft Karim Benzema een concreet aanbod gekregen om in de Saudische competitie aan de slag te gaan. Een monstercontract waar de Real-spits niet ongevoelig voor zou zijn. Zeker aangezien hij komende maand toch einde contract is bij de Madrileense topclub.

Legende van Real

Op zijn 35e heeft de Fransman niets meer te bewijzen. Veertien jaar nadat hij in Madrid neerstreek, heeft de gewezen spits van Olympique Lyon alles gewonnen wat er te winnen valt. Om toch nog maar even een kleine opsomming te maken: 4 Spaanse landstitels, 3 Spaanse bekers, 5 keer het WK voor clubs en vooral: 5 keer de Champions League. Op die manier kan je niet anders dan stellen dat Benzema tot de grote legendes van Santiago Bernabéu behoort.

Ondanks al die adelbrieven bewees de Franse spits ook dit jaar weer dat hij allesbehalve uitgeblust is. Hij bereikte dan wel niet het duizelingwekkende hoge niveau van vorig seizoen -deels afgeremd door kleine blessures-, toen hij Real bijna eigenhandig naar CL-glorie loodste, toch was hij ook dit seizoen weer meermaals een beslissende factor. Zo stond Benzema weer 30 keer aan het kanon, alle competities inbegrepen. Nogal logisch dus dat Real-voorzitter Florentino Pérez zijn nummer 9 een contractverlening aanbood.

100 miljoen euro per jaar

Lange tijd zag het er naar uit dat Benzema zou bijtekenen tot juni 2024, maar de Spaanse pers meent te weten dat die teneur veranderd is. Ook de invloedrijke en doorgaans goed ingelichte journalist Fabrizio Romano beweert sinds enkele dagen dat de Franse spits gecharmeerd is door een lucratief aanbod uit Saudi-Arabië. Daar zou hij 100 miljoen euro per jaar kunnen verdienen en zou hij zelfs mogen kiezen bij welke club uit die competitie dat zou gebeuren.

Voor een voetballer in die laatste fase van zijn carrière is dat een aanbod dat moeilijk te weigeren valt. Zie ook Cristiano Ronaldo, die sinds vorige zomer actief is bij Al-Nassr, waarmee hij onlangs nipt naast de landstitel greep. Zo zou het zomaar kunnen dat Karim Benzema dit weekend in zijn laatste wedstrijd in het maagdelijk witte shirt van Real Madrid te zien zal zijn.

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de 38e en laatste speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Zondag 4 juni

  • LaLiga Multilive (vanaf 18u30 op Eleven 1)
  • Real Madrid - Athletic Bilbao (vanaf 18u30 op Eleven 3)
  • LaLiga Multilive (vanaf 21u op Eleven 1)
  • RC Celta de Vigo - FC Barcelone (vanaf 21u op Eleven 3)
Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top