Kan Napoli zonder Victor Osimhen?

Sport |

Napoli heeft na de interlandbreak een flinke tegenslag te verwerken gekregen. De Nigeriaanse spits Victor Osimhen keerde geblesseerd terug van zijn interlandverplichtingen. Kopzorgen voor coach Luciano Spalletti.

Door Pickx

Deel dit nieuws

29 wedstrijden, 25 doelpunten. De statistieken van Victor Osimhen bij Napoli dit seizoen ogen indrukwekkend. De voormalige speler van Sporting Charleroi is het speerpunt van de Napoli-aanval, de beste in de Serie A. In de Champions League maakte de Nigeriaan vier doelpunten in vijf wedstrijden, waaronder drie in de dubbele confrontatie met Frankfurt in de achtste finales.

In de kwartfinale tegen AC Milan kunnen de Napolitanen niet rekenen op hun geniale spits. Osimhen werd tijdens de interlandbreak opgeroepen om de kleuren van Nigeria te verdedigen, maar liep daarbij een blessure aan de adductoren op. Hij zal niet kunnen spelen in de competitie, en zijn deelname aan de Champions League is meer dan twijfelachtig. Er is een klein wonder nodig om hem volledig fit te krijgen. De vraag is dus hoe Napoli hem zal vervangen.

Kvaratskhelia in de aanval

Achter Osimhen gaapt een grote leegte in de voorste linie. Giovanni Simeone heeft slechts 8 doelpunten gemaakt. Hij deed dat wel in slechts 591 speelminuten; nog altijd een verhouding van één doelpunt om de 73 minuten. Feit blijft dat de speler matchritme mist en het dit seizoen moet stellen met korte invalbeurten.

De hoop zal daarom gevestigd zijn op de sensatie uit Georgië: Khvicha Kvaratskhelia, die dit seizoen uitgroeide tot een revelatie in de Serie A. Met 14 goals en 16 assists in 30 wedstrijden is hij de tweede topscorer van de club, en dat op een minder aanvallende positie dan die van Osimhen – namelijk de linkerflank. Bij Georgië speelt hij al op de positie van tweede spits, en met succes (3 goals en 2 assists in 4 wedstrijden in juni vorig jaar).

Napoli treft met AC Milan een oude bekende, tot ergernis van voorzitter Aurelio De Laurentiis, die het betreurt dat Napoli tegenover een andere Italiaanse ploeg uitkomt. “Het is belachelijk om drie keer tegen hetzelfde team te spelen. Als je in een Europese competitie speelt, wil je je meten met de beste Europese teams”, aldus de gepikeerde voorzitter, die sprak van een “hersenloze” UEFA.

Real met Ancelotti in het ongewisse

In de andere wedstrijd ontvangt Real Madrid Chelsea. De Blues zijn nieuw leven ingeblazen met de vervanging van Thomas Tuchel door Graham Potter, maar in Madrid is het afwachten wat er met Carlo Ancelotti gaat gebeuren. De Italiaan staat nog steeds hoog aangeschreven, maar zijn toekomst is onduidelijk omdat zijn naam wordt genoemd als coach van het Braziliaanse nationale elftal. Ancelotti heeft de Braziliaanse toenadering bevestigd en zelfs te kennen gegeven gecharmeerd te zijn. Hij voegde er echter aan toe dat hij zijn contract bij Real wil nakomen.

Zal de onrust rond de coach van de Koninklijke een impact hebben op zijn ploeg, net nu de club de rol moet lossen in de competitie en enkel de Champions League overblijft om het seizoen te redden? Het bestuur zal hopen dat Ancelotti ondanks alles gefocust blijft. Maar het professionalisme van de Italiaanse oefenmeester kennende, zal dat geen probleem zijn.

Het programma van de kwartfinales in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 12 april

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interviews, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Bekijk tijdens de Multi Live ook ons exclusief gesprek met Charles de Ketelaere over over zijn rol in zijn club en in de nationale selectie.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top