Mike Maignan, incontournable voor club en land

Serie A | Naast zijn titularisplaats bij de Franse nationale ploeg, waar hij onlangs schitterde met een late redding in Ierland om de drie punten voor Les Bleus veilig te stellen, is Mike Maignan dit seizoen ook op clubniveau een vaste waarde geworden. In Milaan kijkt niemand daarvan op: sinds zijn terugkeer na zijn kuitblessure is de doelwachter uitgegroeid tot de geluksbrenger van de Rossoneri.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De pensionering van Hugo Lloris en Steve Mandanda als internationals heeft een vacature voor de keeperspositie geopend bij het Franse nationale elftal. Verstoken van zijn eerste keus en zijn eeuwige nummer 2 moest Didier Deschamps op zoek naar een nieuwe keeper onder de Franse lat. Verschillende namen lagen op tafel, maar het is geen verrassing dat Mike Maignan in doel stond tegen Nederland en Ierland. Een keuze die fantastisch uitpakte: tegen Nederland redde hij een penalty op het einde van de wedstrijd, tegen Ierland toverde hij een ongelooflijke redding uit zijn handschoenen in de 89ste minuut bij een 0-1-stand.

Niet bang voor de Franse erfenis

Stephen Kenny, de coach van Ierland, vatte het optreden van Maignan tegen zijn ploeg na de wedstrijd perfect samen. "De redding op Nathan Collins is buitenaards. Het is gewoon ongelooflijk en ik ben teleurgesteld dat we niet ten minste één punt uit de brand hebben kunnen slepen." De doelman van Les Bleus leverde een vijfsterrenprestatie af om zijn ploeg overeind te houden.

Na Lloris en Mandanda speelde Maignan zijn kaart uit en bewees hij dat hij het potentieel heeft om de nieuwe nummer één onder de lat van Les Bleus te worden. "De echte score is 1-1, behalve dat we Mike Maignan hadden. Het is een redding van wereldklasse die maar weinig keepers aan het einde van een wedstrijd kunnen verrichten", aldus voormalig PSG-doelman Jerome Alonzo.

Solide in Italië

Hoewel de wereld de doelman nog aan het ontdekken is, zijn zijn kwaliteiten al langer bekend in Frankrijk, waar hij maar liefst 180 wedstrijden voor Lille speelde. Ervaring die hij goed kon gebruiken aan de andere kant van de Alpen, waar AC Milan hem tot de opvolger van Donnarumma kroonde. De Fransman liet al snel zijn klasse zien en werd vaak gelauwerd in de sportpers. Aan het einde van het seizoen werd Maignan uitgeroepen tot beste keeper van de competitie.

Hij was dit jaar nog altijd even solide, maar zijn steile opgang werd in september gestuit door een kuitblessure, waardoor hij 16 competitiewedstrijden en het WK moest missen. Eenmaal hersteld van zijn blessure vond hij quasi onmiddellijk weer zijn oude niveau terug. Zijn prestaties bij Les Bleus zullen zijn onbetwistbare status alleen maar kracht bijzetten.

Het programma van speeldag 28 in de Serie A op Eleven:

Zaterdag 1 april

Zondag 2 april Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top