Manchester City: de onwaarschijnlijke statistieken van Erling Haaland

UEFA Champions League |

Erling Haaland is dinsdagavond de derde speler ooit geworden die in een wedstrijd in de Champions League vijf keer wist te scoren. De Noor was de grote ster van de avond tijdens de 7-0-zege van Manchester City tegen RB Leipzig. Daardoor wist Man City zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is een grootse avond", zei Haaland voor de microfoon van BT Sports. "Allereerst ben ik heel fier om Champions League te spelen, ik hou echt van deze competitie. Vijf goals, 7-0 winnen, in eigen huis, ik ben zo gelukkig. Het is wat wazig in mijn hoofd dus ik kan mij niet meer alle doelpunten voor de geest halen."

Haaland evenaart met vijf goals in een match Lionel Messi en Luiz Adriano, de enige spelers die het hem voordeden op het kampioenenbal. Op zijn 22e zit de jonge aanvaller al aan 33 CL-rozen.

"Mijn supertalent, dat is scoren", ging hij verder. "Eerlijk gezegd heb ik bij de meeste goals zelfs niet nagedacht. Ik deed het gewoon, ik probeerde de bal tegen de netten te werken. Het is vooral belangrijk om de juiste instelling te hebben. Een stukje hangt ook af van kwaliteit, maar heel veel heeft te maken met het hoofd."

Dubbele hattrick

Haaland baalde ondanks zijn vijf doelpunten toch een beetje. Hij mocht tegen Leipzig in de 63e minuut gaan rusten. Zo kreeg hij niet de kans om op zoek te gaan naar een zesde goal en alleen recordhouder te worden. "Ik had tegen Pep (Guardiola) bij het verlaten van het veld gezegd dat ik een dubbele triple (een in elke helft, red) wilde maken. Maar goed, wat wil je ook?"

Haaland is nog maar aan zijn vierde seizoen bezig in de Champions League. Na amper 25 wedstrijden op het kampioenenbal staat de teller al op 33 doelpunten. Met zijn 22 jaar en 236 dagen is hij de jongste speler ooit die de kaap van 30 goals wist te bereiken in de Champions League. Hij doet beter dan Kylian Mbappé (die 116 dagen meer nodig had en op dit moment aftikt op 40 doelpunten in 61 wedstrijden).

Haaland is aan een fenomenaal seizoen bezig bij Manchester City. Hij trof tot op heden 39 keer raak in 36 wedstrijden, waarmee hij een clubrecord verbrak. Haaland stak immers Tommy Johnson voorbij, die met zijn 38 doelpunten in het seizoen 1928/1929 zeer lang dat record wist vast te houden.

Het programma van de 1/8e finales in maart op Pickx+ Sports:

Woensdag 15 maart

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top