Ruud Vormer op weg naar Zulte Waregem, Chelsea gaat voor een wereldkampioen

Sport | De wintermercato is aangebroken, nog tot 31 januari kunnen teams hun kern versterken. Slaan Antwerp en Brugge hun slag op de transfermarkt om zo leider Genk in te halen? En wat gebeurt er in het buitenland? Pickx somt het voor je op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ruud Vormer (Club Brugge) lijkt eindelijk weer aan voetballen te gaan toekomen. Volgens Het Nieuwsblad gaat de 34-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen uitgeleend worden aan Zulte Waregem. Hij moet de club helpen om in de Jupiler Pro League te blijven.

Standard bereidt de toekomst voor. De Rouches hebben het contract van de 17-jarige doelman Tom Poitoux opengebroken. De club maakte wel niets bekend inzake de contractduur. Lommel SK maakte dan weer de komst van Djordje Gordic bekend. De 18-jarige middenvelder komt over van FK Mladost en tekende voor vijf jaar.

Enzo Fernandez kwam afgelopen zomer pas naar Benfica, maar na een bijzonder sterk WK is er al heel veel interesse voor een volgende transfer. De Engelse topclub Chelsea stelt alles in het werk om hem naar Engeland te halen. De opstapclausule van 120 miljoen euro van de speler is ook meteen de vraagprijs van Benfica. Chelsea kan dat bedrag echter niet meteen op tafel leggen en wil daarom in termijnen betalen, waarbij het dan bereid is om zelfs 130 miljoen euro over te maken aan de Portugese topclub. Chelsea heeft nog meer plannen op de transfermarkt, want het wil ook Benoit Badiashile vastleggen. De verdediger van AS Monaco zou ongeveer 38 miljoen euro kosten.

Naast Fernandez liet ook Randal Kolo Muani zich opmerken op het WK. De 24-jarige Franse aanvaller lijkt stilaan aan zijn laatste weken bezig te zijn bij Eintracht Frankfurt, want Bayern München en Manchester United zien wel graten in zijn komst. Frankfurt wil echter boter bij de vis, aangezien de speler een absolute smaakmaker is met tien goals en vijf assists.

De carrière van Kasper Dolberg komt maar moeilijk van de grond. In 2019 kocht OGC Nice hem voor 20 miljoen euro weg bij Ajax, maar die transfer werd geen succes. Hij werd uitgeleend aan Sevilla, maar ook daar brak hij geen potten. De Deense aanvaller wordt nu uitgeleend aan de Duitse eersteklasser Hoffenheim, dat ook een aankoopoptie wist af te dwingen.

Adrien Rabiot, die in de zomer van 2019 transfervrij naar Juventus trok, is opnieuw einde contract komende zomer. De Oude Dame doet er alles aan om zijn verbintenis open te breken. De 27-jarige middenvelder kan volgens La Gazzetta dello Sport jaarlijks maar liefst 7 miljoen euro gaan verdienen in Turijn.

Tot slot is er nog nieuws over een oude bekende. Dennis Appiah, die in het verleden nog voor Anderlecht uitkwam, heeft de deur achter zich dichtgetrokken bij FC Nantes. De rechtsachter tekende tot medio 2025 bij Saint-Etienne, dat voor het behoud knokt in de Ligue 2 in Frankrijk.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top