Is deze derby al beslissend voor de titelstrijd tussen Rangers en Celtic?

Sport | In tegenstelling tot aartsvijand Celtic hebben de Rangers een geweldige kans om de titelrace in de Premiership maandag thuis te hervatten. In het geval van een nederlaag zal de kloof tussen de twee Schotse teams nog vergroten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is niet verwonderlijk dat het titelduel wederom tussen deze twee Schotse teams wordt uitgevochten. Beide ploegen domineren de Schotse Premiership al decennialang. We moeten 38 jaar teruggaan om sporen te vinden van een andere kampioen: met name Aberdeen in 1985. Maandag zal de eerste wedstrijd van het kalenderjaar al van cruciaal belang zijn.

Negen punten voorsprong

Hoewel Celtic - net als Rangers - geen kans kreeg in de groepsfase van de Champions League, blijven ze nog steeds oppermachtig in de Schotse competitie. Dat Celtic zo goed boert, is mede te danken aan de prestaties van Kyogo Furuhashi. Met zijn 14 doelpunten hebben de Bhoys een indrukwekkende eerste seizoenshelft achter de rug en wonnen ze 18 van hun 19 Premiership-wedstrijden. Genoeg om een ??stevige voorsprong op hun belangrijkste concurrent te krijgen, die negen punten achter staat.

Hoewel er nog een goede tien wedstrijden te spelen zijn in de klassieke fase, moeten de Rangers opletten dat ze geen fouten te maken. Als ze de landstitel willen heroveren, zal de club uit Glasgow enkele zeges aan elkaar moeten rijgen. Daarvoor is het belangrijk dat de spelers beter presteren dan in de heenwedstrijd in september, waar de mannen van Giovanni van Bronckhorst een flink pak voor hun broek kregen met een 4-0 nederlaag.

Nieuwe trainer

Sindsdien zijn er echter een aantal zaken veranderd in het team. De positie van trainer Van Bronckhorst was onhoudbaar na verschillende nederlagen en een slechte beurt in de groepsfase van de Champions League. Bijgevolg werd hij in november vervangen door Michael Beale. Deze oudgediende, die tijdens de titelstrijd in 2021 als assistent van Steven Gerrard werkte, kende een goede start door met zijn team een 12 op 12 te tekenen. Het lijkt er daarom op dat The Gers de derby met vertrouwen tegemoet gaan.

De voormalige coach van Queens Park Rangers, die zijn eerste Old Firm als T1 zal beleven, zal kunnen rekenen op spitsen Antonio Colak en Alfredo Morelos, die samen 16 doelpunten scoorden in de competitie tot nu toe. Het is de vraag of hun mooie prestaties zullen volstaan om de debatten tegen Celtic te winnen.

Volg de 'Old Firm' tussen Rangers FC en Celtic FC op maandag 2 januari vanaf 13u30 op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top