De Spaanse beker: dit zijn de affiches die je niet wilt missen!

Voetbal | De Spaanse beker schiet in 2023 weer uit de startblokken. De zestiende finales zijn aangebroken. Dit zijn de affiches die je niet wilt missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid maakt een hoogconjunctuur door na eindwinst in de Champions League (14 titels in totaal) en het Spaans kampioenschap (twee titels in de laatste drie seizoenen), de Gouden Bal voor Karim Benzema en de knalprestaties van Thibaut Courtois. Maar de Spaanse beker ligt de Koninklijke kennelijk minder. De club heeft de Copa del Rey sinds 2014 niet meer gewonnen. 

In de volgende ronde kruipen Los Merengues in de rol van Goliath tegen David: ze spelen namelijk tegen Club Polideportivo Cacereño, uit de Spaanse vierde klasse. De club uit de lagere regionen van het Spaanse voetbal zou een wereldclub als Real niet in verlegenheid mogen brengen. Toch is de weg naar de finale nog lang en moeilijk voor Real. De Madrilenen zullen moeten concurreren met hun grootste rivalen om de beker weg te kapen: FC Barcelona, Atlético Madrid en Bilbao, om er maar enkele te noemen.

Barcelona daarentegen heeft een betere kans op de beker. De Spaanse bekerwinnaar van 2021 heeft de meeste Spaanse bekers in zijn trofeeënkast staan. De Catalanen wonnen er tot dusver 31, terwijl Real er 19 op zijn naam heeft staan. Maar desalniettemin zullen ook de Blaugrana hun tenen moeten uitkuisen. Zij nemen het op tegen CF Intercity, dat uitkomt in de Primera División RFEF - Groep 2, het derde niveau van het Spaanse voetbal.

Volg op dinsdag 3 januari Cacereno – Real Madrid en op woensdag 4 januari Intercity – FC Barcelona telkense om 21u op Club RTL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top