Ronaldo schrijft geschiedenis op het WK met een 5 op 5

Voetbal | Portugal wist na een leuke pot voetbal zijn eerste WK-wedstrijd met 3-2 te winnen van Ghana. Cristiano Ronaldo speelde zich nog maar eens in de geschiedenisboeken met een zoveelste doelpunt. Hij werd de eerste speler ooit die in vijf opeenvolgende WK-deelnames wist te scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo is de enige speler op het WK die geen club heeft. Enkele dagen geleden verbraken Manchester United en CR7 in onderling overleg het contract. Ronaldo focust zich echter volledig op het WK. Ronaldo werkt zijn laatste WK af en hij wil met Portugal de wereldtitel winnen.

De 37-jarige aanvaller miste de start alvast niet, want met een penaltygoal was hij meteen bepalend voor zijn land. Dat hij het WK-record verbrak door voor het vijfde WK op rij te scoren, zal hem uiteraard een stevige vertrouwensboost geven. Ronaldo scoorde dus meteen op dit toernooi, maar hij zat niet echt geweldig in de match. Portugal speelde bij momenten goed, maar toonde zich ook kwetsbaar.

Laatste grote prijs winnen

Ronaldo was na de partij uiteraard zeer tevreden met zijn nieuw record én de zege. "Het is iets waar ik erg trots op ben. Het is een geweldig moment om mijn vijfde WK af te werken. We hebben gewonnen en zijn goed begonnen. Het is een heel belangrijke overwinning, want we weten dat het winnen van de eerste wedstrijd cruciaal is." Cristiano Ronaldo scoorde tot op heden acht goals op een WK. Opvallend: Ronaldo wist enkel in de groepsfase te scoren op een WK, wat ook het geval is bij Lionel Messi. De twee beste voetballers van de afgelopen vijftien jaar hopen dat dit WK wel te bewerkstelligen.

De voormalige ster van Real Madrid, die in 2006 halvefinalist was op het WK, maakte vier jaar geleden indruk tegen Spanje door de oudste voetballer (33 jaar en 4 maanden) te worden die drie doelpunten scoorde in een wedstrijd tegen Spanje. Een record waarvan hij droomt om het te breken, net als vele anderen in Qatar. Maar Ronaldo heeft maar één grote ambitie: de wereldtitel- de laatste grote prijs die nog ontbreekt op zijn palmares - winnen.

Volg de tweede poulewedstrijd van Portugal tegen Uruguay op dit WK 2022 op maandag 28 november vanaf 20u (voorbeschouwing vanaf 19u40) op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top