Portugal bereidt zich voor op een WK-treffen tegen Nigeria

Sport | Nu het WK over een paar dagen begint, maken de deelnemende landen de laatste aanpassingen aan hun spelstrategie en nemen ze deel aan een laatste voorbereidingswedstrijd. Portugal mag op de koffie bij Nigeria.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze week staat in het teken van talrijke internationale vriendschappelijke wedstrijden. Bij verschillende daarvan zijn landen betrokken die zich hebben gekwalificeerd voor het volgende WK, dat komende zondag begint, maar andere zijn gewoon vriendschappelijke wedstrijden. Op woensdag is dit met name het geval voor Turkije, dat het om 18u opneemt tegen Schotland. Deze twee landen zullen niet deelnemen aan het WK en daarom beschouwen ze dit als een voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioenschappen voetbal.

Ook Italië, dat eveneens niet aanwezig is op het WK, maakt zich op voor een vriendschappelijke wedstrijd. De Squardra zal het aanstaande woensdag om 20u45 opnemen tegen Albanië. Het valt nog te bezien of de spelers zich kunnen concentreren nu het WK nadert.

Portugal zonder Ronaldo

Donderdag staat het Portugal van Cristiano Ronaldo op het veld. De Portugezen nemen het op tegen Nigeria, dat spelervaring heeft op grote toernooien, maar het WK heeft gemist. Ondanks de afwezigheid van het land op het WK, maken de kwaliteiten van deze ploeg het een ideale tegenstander om voor te bereiden. Het Afrikaanse land, dat op de 32e plaats van de wereldranglijst staat, is niet ver verwijderd van Zuid-Korea, een van Portugals tegenstanders in de groepsfase, en hun speelstijl ligt dicht bij die van Ghana, een andere tegenstander van Portugal.

Deze vriendschappelijke wedstrijd zal ook een gelegenheid zijn om wat ritme te geven aan spelers die dat missen. Jammer genoeg voor de Portugezen zal hun sterspeler Cristiano Ronaldo daar niet bij zitten. Hij heeft het moeilijk dit seizoen bij Manchester United - Erik Ten Hag schakelde hem weinig in en Ronaldo sprak zich onlangs uit tegen zijn coach - en zal nu door een maagprobleem niet aantreden. Het WK, waar hij broodnodig zal zijn, zal voor hem een goede manier zijn om weer op het juiste spoor te komen.

Oostenrijk versus Italië

Op zondagavond staat Oostenrijk tegenover Italië in een wedstrijd die waarschijnlijk weinig voetbalharten sneller zal doen slaan. De vriendschappelijke wedstrijd wordt op dezelfde dag gespeeld als de openingswedstrijd van het WK, de partij van Qatar tegen Ecuador om 17u. Ook deze wedstrijd zal geen masterclass in topvoetbal zijn, maar zal vermoedelijk toch boeiender zijn dan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Oostenrijk en Italië.

Het wedstrijdprogramma op Eleven Sports:

Donderdag 17 november

Zondag 20 november

Volg de vriendschappelijke wedstrijden op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top