Kunnen de sensationele uitspraken van Cristiano Ronaldo over Manchester United Portugal destabiliseren?

Sport | Het WK nadert met rasse schreden. Cristiano Ronaldo zuigt desondanks alle aandacht naar zich toe. De Portugees haalde zwaar uit naar Manchester United. Kan zijn ondertussen beruchte interview voor spanningen zorgen bij Portugal?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo zit niet in zijn leukste periode als voetballer. Bij Manchester United is hij zijn basisplaats kwijtgespeeld en hij ligt op ramkoers met de club. Het huwelijk dreigt uit te monden in een vechtscheiding. Een paar dagen geleden gaf Ronaldo een verschroeiend interview, waarbij hij het bestuur en de coach van Manchester United met de grond gelijk maakte.

Manager Erik ten Hag kreeg de volle laag. CR7 heeft geen respect voor hem. “Als jij geen respect hebt voor mij, dan heb ik dat ook niet voor jou”, verklaarde de aanvaller. Ten Hag is woedend en wil Ronaldo niet meer bij de club zien.

Gevolgen voor Portugal?

Portugal bereidt zich voor op het WK en in de oefenmatch tegen Nigeria werd met 4-0 gewonnen. Cristiano Ronaldo zat niet in selectie. Zal het interview invloed gaan hebben op de prestaties van het nationaal team? “Het is een zaak van Ronaldo, die geen invloed heeft op de selectie”, zei bondscoach Fernando Santos op zijn perspraatje voor de match tegen Nigeria.

Toch waren er de dagen voordien al verhalen over de mogelijke invloed binnen het Portugese team. Ronaldo is immers bij Manchester United en Portugal ploegmaat van spelers als Diogo Dalot en Bruno Fernandes. Over Dalot was Ronaldo nog zeer lovend in het interview, dus daar zullen zich weinig problemen stellen.

Er doken wel beelden op van een ‘koele’ begroeting tussen Fernandes en Ronaldo. Die eerste ontkende wel dat er sprake is van enige onenigheid tussen de twee en dat er nu eenmaal vaak over Ronaldo wordt geschreven, omdat dergelijke verhalen goed verkopen. Toch moet Santos deze zaak en de sfeer binnen het team goed in de gaten houden. Portugal heeft een fantastische selectie, maar een slechte sfeer binnen het team kan hun WK-kansen op de helling zetten.

Portugal opent zijn WK tegen Ghana op donderdag 24 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 16u40 op Canvas.

Nog meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top