VALORANT Champions: Belgen van Team Liquid bereiken play-offs

Esports | België houdt nog steeds stand terwijl de laatste wedstrijden van de groepsfase van VALORANT Champions worden gespeeld. De competitie, die dienstdoet als het WK van de Riot Games-FPS, brengt de beste teams van het wereldwijde circuit naar Istanbul voor een prijzenpot van 1 miljoen dollar. En zoals we eerder al schreven, is België nu verzekerd […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

België houdt nog steeds stand terwijl de laatste wedstrijden van de groepsfase van VALORANT Champions worden gespeeld. De competitie, die dienstdoet als het WK van de Riot Games-FPS, brengt de beste teams van het wereldwijde circuit naar Istanbul voor een prijzenpot van 1 miljoen dollar.

En zoals we eerder al schreven, is België nu verzekerd van een plaats in de play-offs. De enige twee Belgische vertegenwoordigers – Adil “ScreaM” Benrlitom en Nabil “Nivera” Benrlitom”, allebei spelers van Team Liquid – hebben zich afgelopen nacht gekwalificeerd na een gelijkopgaande wedstrijd tegen Paper Rex.

Om uit hun groep te raken, moest Liquid twee van de drie duels winnen. Een opdracht die niet goed begon. De wedstrijd van Liquid tegen Leviatán – de Zuid-Amerikaanse vertegenwoordigers – was een complete tijdverspilling. Onze landgenoten verloren op Ascent en Haven met 13-10 en zakten rechtstreeks naar de verliezersronde van hun groep.

Daar wachtte het Chinese EDward Gaming, dat eerder in de week door Paper Rex werd verslagen, hen op. Op Bind gaven ScreaM en zijn teamgenoten EDG geen kans: ze wonnen met een verdiende 13-5. En ondanks feller verzet op Breeze dwongen de twee Belgen de overwinning af, op slechts één punt van een overtime die hen in de problemen had kunnen brengen

Team Liquid stond op één overwinning van de kwalificatie voor de play-offs, en kreeg een zeer goed Paper Rexfinalist van de tweede Masters van het seizoen – tegenover zich voor de beslissende groepswedstrijd. Het werd een spannende krachtmeting, waarin beide teams op drie maps alles uit de kast haalden. Uiteindelijk won Liquid de wedstrijd en verzekerde zich zo van een plaats in de double elimination bracket.

Laten we eerlijk zijn, de kwartfinale wordt een grote uitdaging voor de spelers van Liquid. ScreaM, Nivera en co. zullen het in de Bo3 opnemen tegen OpTic Gaming, die eerder dit seizoen tot kampioen van de Reykjavik Masters werden gekroond. Fnatic en FPX, de andere twee Europese vertegenwoordigers, maken beiden nog kans op de play-offs, want zij spelen hun match van de laatste kans op donderdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top