VALORANT: FPX wint de Copenhagen Masters

Esports | FunPlus Phoenix heeft de grote finale gewonnen van de tweede Masters van het competitieve VALORANT-seizoen. Het team sloot een prachtig parcours af in Kopenhagen en nam een mooie $200.000 en 1.000 VCT-punten mee naar huis. Dit was meer dan genoeg om zich te kwalificeren voor de kampioenswedstrijd die het seizoen afsluit. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De grote finale van het tweede Masters-evenement van de Valorant Champions Tour 2022 vond plaats op zondag 24 juli, op het podium van het Forum Copenhagen. Een grote finale van vijf ronden die FunPlus Phoenix won van Paper Rex, na een final bracket die grotendeels werd uitgespeeld in de verliezersronde. 

Europa was trots op zijn twee overgebleven ploegen bij de laatste vier, maar deze versterkte aanwezigheid speelde de ploegen van ons continent bijna parten. Het was namelijk tegen Fnatic dat FPX speelde in de halve finales van de lower bracket. Een wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van het team van Ardiis uitviel. 

Het was tegen Optic Gaming, door Paper Rex teruggestuurd naar de lower tree, dat FPX zijn ongelofelijke klim in de loser bracket voortzette. Ondanks een geweldige prestatie op Bind, waren de verdedigende kampioenen geen partij in deze halve finale, die ze met 3-1 verloren. 

Paper Rex en FPX kwamen zondagavond tegenover elkaar te staan. Die wedstrijd ontbrak niet aan explosiviteit en spanning, want er waren vijf maps nodig om het duel te beslissen. Het was op Breeze, na een zoveelste clutch van suygetsu, dat FPX de laatste nagel in de doodskist van zijn tegenstander sloeg, en de eindoverwinning in de wacht sleepte. 

Het is dus het eerste grote toernooi dat FPX wint in 2022, sinds de overwinning in het eerste Challengers-evenement van het seizoen. De zege betekent ook dat het team samen met Fnatic Europa zal vertegenwoordigen op Valorant Champions, het laatste en grootste toernooi van het seizoen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top