Keoz zit op de bank bij Falcons Esports

Esports | Amper zes maanden na zijn debuut zit het avontuur van Keoz bij Falcons Esports erop. Dat kondigde de organisatie op zondag aan. De Belg wordt samen met collega Kyojin op de bank gezet, misutaaa en NBK zijn hun vervangers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nicolas “Keoz” Dgus, de enige Belgische vertegenwoordiger bij Falcons Esports, maakt geen deel meer uit van het actieve roster. De organisatie kon dit jaar de stap naar tier 1 niet zetten, en sleutelde daarom aan het team. Samen met Jayson “Kyojin” Nguyen Van, die last heeft van een blessure, zit hij vanaf nu op de bank.

Zo komt er een einde aan het bijna 18 maanden lange avontuur van Keoz in dit roster. De Belg werd begin 2021 binnengehaald als versterking voor het toenmalige team van LDLC. Maar afgelopen januari kondigde de Franse organisatie het afscheid van het gehele roster aan. Samen met ploegmaten hAdji en Maka vond Keoz een maand later onderdak bij Falcon Esports.

Ondanks hun overwinningen in het Franse ESL-kampioenschap en de ESL Challenger League leek de Saudi-Arabische organisatie dus niet tevreden met de behaalde resultaten. Daarom werden Kévin “misutaaa” Rabier and Nathan “NBK” Schmitt als vervangers binnengehaald, die afscheid namen van respectievelijk Team Vitality en MOUZ.

Een lichtpuntje voor de Belg: hij zal toch deelnemen aan de RMR kwalificaties voor de ESL Major in Rio de Janeiro, als onderdeel van de Benched Heroes. Dat is een team van vijf spelers die op de bank zitten bij hun teams, geleid door de Brit smooya. Zijn eerste wedstrijd gaat vandaag om 17u van start. Laten we hopen dat deze experimentele line-up een succes wordt voor onze landgenoot!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top