Keoz wordt lid van Team Falcons!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Team Falcons kondigde op maandag 21 februari de aanwerving van vier voormalige LDLC-OL spelers aan, waaronder de Belg Nicolas “Keoz” Dgus! Zij zullen het nieuwe CS:GO-roster van de Saoedische organisatie vormen, vergezeld door voormalig Team Vitality-lid Jayson “Kyojin” Nguyen Van.

De toekomst is sinds gisteren een beetje rooskleuriger voor Nicolas “Keoz” Dgus en zijn teamgenoten van het voormalige LDLC-OL. Een maand na de aankondiging van het einde van hun contract, kunnen de vier overgebleven spelers opgelucht ademhalen, want ze hebben een nieuwe organisatie gevonden om hen te ondersteunen. Vanaf vandaag spelen ze voor Team Falcons, een Saoedi-Arabische organisatie.

Toch dachten velen dat de spelers alsnog zouden terugkeren naar de organisatie uit Lyon. LDLC koos uiteindelijk voor het voormalige GenOne-roster. Dat team werd samengesteld en gecoacht door ex-pro Krl, die het hele seizoen goed had gepresteerd. Door de beslissing bleven de LDLC OL-spelers aan de zijlijn staan.

Kyojin vervangt Lambert

Eind goed, al goed voor het roster, dat licht gewijzigd is. Lambert, ex-speler van de formatie, blijft bij LDLC, maar als assistent-coach. Kyojin, vorig jaar nog lid van Team Vitality, werd gekozen als vervanger. Een goede gelegenheid voor de jonge rookie om meer ervaring op te doen, na een eerste passage aan de top die niet zo overtuigend was.

Team Falcons doet hier een goede investering, gezien het talent van de spelers. Vorig seizoen won het team beide reguliere seizoenen van het Franse ESL-kampioenschap, met name door DBL Poney te verslaan. Nog beter, het roster won de ESL National Championships Global Playoffs, dat de kampioenen van de grootste Europese nationale competities samenbracht.

Het valt nu te bezien hoe de spelers het in hun nieuwe thuis zullen doen, en of de resultaten zo goed zullen zijn als het roster belooft. De ploeg heeft voorlopig nog geen officiële wedstrijd gespeeld en zal zijn debuut maken in de play-offs van het Franse ESL-kampioenschap. Keoz & co kwalificeerden zich voor het toernooi dankzij hun uitstekende prestaties in de vorige split.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top