Muziek met een inspirerende boodschap op Antwerp Pride

Muziek | Vandaag start in Antwerpen een jubileumversie van Antwerp Pride, een week waarin alles wat LGBTQIA+ is in de kleurrijke verf gezet wordt. Als thema blikt de organisatie niet terug, maar wel vooruit, naar hoe de wereld er over 15 jaar zou kunnen uitzien, de utopie voor al wie wil dat we beter voor elkaar zorgen: Queertopia. En daarbij hoort uiteraard een feestelijke line-up vol inspirerende artiesten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Zou er in 2037 nog wel een evenement als Antwerp Pride nodig zijn?” “Worden er nog letters toegevoegd aan de LGBTQIA+-gemeenschap of worden er geheel nieuwe termen uitgevonden?” “Is ons taalgebruik in 2037 genderneutraal?” “Hebben transpersonen tegen dan meer autonomie over hun transitie?” “Kunnen mensen van hetzelfde geslacht tegen dan huwen voor de kerk?” Maar ook: “Wie wint RuPaul’s Drag Race in 2037?” Al die vragen stelt de organisatie achter Antwerp Pride dit jaar en onder de banner van Queertopia proberen ze alvast het ideale scenario te schetsen. Van 10 tot en met 14 augustus verandert Antwerpen in het ideaalbeeld van onze samenleving voor de LGBTQIA+-gemeenschap, een wereld zonder haat en vol liefde.

Na twee light edities kan het feest dit jaar weer volwaardig doorgaan en de organisatie grijpt die kans om er voluit voor te gaan. Er komt een parade, een Love United-festival op de nieuwe kaaien ter hoogte van de De Gerlachekaai op zaterdag en een afsluitend festival op zondag, om maar enkele van de vele evenementen te noemen. Op de affiche staan tal van artiesten die je aandacht meer dan waard zijn.

Opening Night

Antwerp Pride opent op 10 augustus met een line-up vol open artiesten die met hun muziek praten over de zoektocht naar hun identiteit en maatschappelijke thema’s aankaarten. Denk maar aan de jonge zangeres Charles – ofwel de 21-jarige Charlotte Foret – of het multitalent Jaouad Alloul, die al jaren een lans breekt voor iedereen die zich niet thuis voelt in onze samenleving. Daarnaast krijgen we ook Bryn te horen, die bijvoorbeeld in dit interview met Proximus Pickx hoopt op meer vertegenwoordiging van LGBTQIA+ in de muziekwereld.

Maar een hoogtepunt voor velen zal die avond toch het optreden zijn van icoon Liliane Saint-Pierre. Zij is sinds de jaren 80 al een prominente voorvechter van de LGBTQIA+-beweging, nadat ze in het nummer 'Sacha' het verhaal vertelt van een homoseksuele jeugdvriend. Het lied is nog steeds een symbool voor de strijd tegen haat die nog dagelijks woedt.

Love United

Op zaterdag 13 augustus verandert de Cockerillkaai op het Zuid in Antwerpen in een waar festival van liefde. Op twee podia geven dj’s het beste van zichzelf. Denk aan de energetische house van Tomorrowland-alumnus Andrei Stan of de vrolijke energie van Q-dj’s Dorothee Vegas & Like Maarten of MNM-dj Laurens Luyten.

Op het slotfestival op zondag staan dan weer bekende popdiva’s als Pommelien, het duo The Starlings, drievoudige Eurosong-winnaar Johnny Logan en ambianceband Cookies ad Cream geprogrammeerd. Fans van drag zullen dan weer hun hart ophalen met het optreden van icoon van het Brusselse nachtleven LaDiva Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top